torek, 14. december 2010

Lepotni pripomočki, ki jih rabi vsaka ženska

Ne glede na to, kakšen je vaš stil - ali ste rade izrazito damsko urejene ali pa morda prisegate na casual, športno nonšalanten videz – obstajajo določeni lepotni pripomočki za nego in urejenost, ki jih mora imeti vsaka ženska. Imeti pa ne pomeni le, da zaprašeni stojijo na polički v kopalnici in se nanje spomnimo nekajkrat na mesec, temveč jih moramo redno (vsakodnevno) uporabljati za to, da negujemo urejen, negovan, zdrav videz.

1. Krema
V odvisnosti od lastnosti vaše kože si izberite kremo, ki vam bo ustrezala. Za suho kožo mora biti krema mastna, z dovoljšnjo vsebnostjo negovalnih olj in lipidov, za mešano ali mastno predvsem vlažilna, lahko pa vsebuje tudi učinkovine, ki vam bodo pomagale v boju proti morebitnim mozoljčkom in drugim nepravilnostim. Če ste minimalistke, je dopustno, da enako kremo uporabljate tako po jutranjem kot večernem čiščenju kože; večina žensk pa potrebuje eno dnevno in eno nočno kremo, saj mora dnevna krema vsebovati SPF faktorje za zaščito proti sončnemu sevanju in prostim radikalom; nočna krema SPF faktorja ne sme vsebovati.
2. Balzam/serum za lase
Lasje so krona našega videza in ne glede na to, ali so kratki, dolgi, ravni ali valoviti – naš ideal je, da izgledajo gosti, zdravi in sijoči. Poleg šampona boste za to potrebovale še kvaliteten balzam ali masko za lase (če so vaši lasje dolgi ali konice izsušene) oziroma serum v obliki oljnih kapljic ali kreme za lase, ki ga na lase nanesete po pranju in se ne izpira. Skrb za lase se bogato obrestuje, seveda pa je pomembno tudi, da v telo vnesemo dovolj vitaminov in mineralov.

3. Maskara
Zakaj maskara?, se boste vprašale tiste med vami, ki prisegate na naravni videz. Odgovor je preprost: zato, ker dekleta pač uporabljamo maskaro in pika. Maskara neverjetno odpre naše oči in jih nevsiljivo poudari. V kolikor imate popolno polt in po naravi zardela lica ter ustnice zdrave rožnate barve, je maskara lahko tudi edino ličilo, ki ga uporabite. Večina nas ne spada v skupino teh srečnic, vendar maskaro vsak dan potrebujemo prav vse.


4. Pinceta
K odprtemu, jasnemu, simetričnemu obrazu spadajo urejene ter v za naš obraz primeren lok oblikovane obrvi. Večina izmed nas ima vsaj med obema obrvema ter pod obrvmi, na zgornji veki, nekaj dlačic, ki tja ne spadajo in nam zaradi grde oblike kvarijo videz predela okoli oči. Pinceto imejte v kopalnici nekje na vidnem mestu. Vsaka, še tako zaposlena ženska bo po jutranjem ali večernem umivanju zob našla minutko, da bo populila morebitno zraslo dlačico ali dve. Če bomo obrvi urejale sproti, se bomo izognile temu, da se nam obrvi grdo zarastejo in da bi izgubile pregled nad njihovo obliko.

5. Korektor/puder
Calvin Klein je izjavil: »The best thing is to look natural, but it takes makeup to look natural.« Če imate kožo, ki je enakomerne barve in teksture ter nimate težav z mozolji ali pigmentnimi madeži, lahko uporabljate samo korektor v kožni barvi, s katerim prekrijete podočnjake (te imamo vsi) in morebitno gubico ali popokano kapilaro v bližini nosu. Če pa si želite tudi izenačiti ten kože, koži podariti gladko teksturo in jo nenazadnje tudi zaščititi pred mrazom, vetrom, soncem in drugimi vplivi okolja, tedaj izberite zase primeren tekoči puder in ga nanesite v tankem sloju na obraz zjutraj, nekaj minut po nanosu kreme.


6. Deodorant/parfum
Takoimenovane minimalistke med ženskami imajo raje zgolj deodorant, spet druge prisegajo tudi na parfum. Moje osebno mnenje je, da je lepo, če po nečem dišimo, da to spada k osebni urejenosti, ženstvenosti in tudi vonj ima pomembno vlogo v neverbalni komunikaciji. Parfuma mora biti ravno prav, da se ga bežno zavoha in da ob tem nikogar ne popade slabost. Če vaša oblačila ali lasje zaudarjajo po dimu, domači kuhi ali le po nedoločljivo postanem, sodijo v pranje in pika.

7. Negovalno sredstvo za ustnice
Ne le ženske, tudi moški bodo povedali, da brez vazelina ali balzama za ustnice ne gre. Če ste tiste vrste ženska, ki nikakor ne prenese šminke ali glosa na ustnicah, jih le zaščitite vsaj z negovalnim sredstvom – razpokane ustnice bolijo, so nezdrave in neestetske. Lahko pa izberete obarvan balzam za ustnice, ki jih bo hkrati negoval in jim dal le nadih barve.


8. Krema za telo in roke
Spet eden izmed neobhodno potrebnih negovalnih sredstev za naše telo. Kako pogosto se zgodi, da ženske med zimskimi meseci, ko tako ali tako ne kažejo svojih golih nog, pozabijo nanje in tako so noge suhe, koža se kar lušči, dlake pa tudi že dolgo niso videle britvice ali voska. Tudi zdrava koža na dlaneh je gladka in nerazpokana. Drage moje, vse to delate v prvi vrsti zase, zato se nikar ne zanemarite.


9. Lak za nohte
O urejenosti rok in nohtov sem že pisala v enem izmed prejšnjih člankov, zato naj le ponovim: na nohte sodi vsaj prozorni ali mlečni lak, kar velja tako za stopala kot dlani. Vsaj za posebne priložnosti pa si le dajte duška in si nalakirajte nohte z odtenkom, ki vam je všeč in ki se bo opazil tudi na daleč.

10. Negovalni komplet za stopala
Še zadnja stvar, ki jo dekleta pač potrebujemo in pika: negovalni set za stopala, s katerim odstranimo odvečno, trdo kožo. Poroženela, trda koža je moteča in neskončno grda, zato si stopala negujte sproti, pod tušem. Denar, ki ga boste prihranile, ker ne bo treba k pedikerki, pa lahko porabite za kakšno drugo stvar, s katero se boste pocrkljale.

.


2 komentarja:

  1. Vse, razen zadnjega, imam v skorajda neomejenih količinah. Tudi pincete :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Polona, (kvantitativne) omejitve navzgor seveda ni ;), samo navzdol, torej z minimumom.

    OdgovoriIzbriši