sreda, 1. marec 2017

Lepotna ocena: Pilingi za obraz

Dolga leta sem mislila, da je piling za obraz izdelek, ki se ga uporabi zgolj občasno, recimo nekje enkrat do dvakrat na mesec. Odkar pa zadnje pol leta uporabljam piling za obraz vsak večer, sem opazila, da je moja polt bolj čista in sijoča. Pore se mi nekoliko manj mašijo, zaradi česar je tudi manj izbruhov tistih ta zoprnih, več dni trajajočih globokih mozoljev. Pa še nekaj zanimivega: povrhnjica se mi na področjih, kot je nos, nič več ne luska v obliki majhnih luskinic, kar je bilo včasih obvezni spremljevalec zimskih dni. Nič čudnega: piling namreč vsakodnevno odstrani vso odmrlo povrhnjico, zato luskinic odmrle kože, ki bi nagajale med nanašanjem pudra, ni več. Koža pa je po čiščenju s pilingom tudi bolj pripravljena sprejeti dobre sestavine tonika, kreme ali seruma (karkoli pač uporabim), torej gre za win-win situacijo. Rutino nege s pilingom priporočam prav vsem tipom kože, le prave vrste izdelkov glede na tip kože je treba najti. Jaz uporabljam take za nečisto kožo. Spodaj so moji najljubši pilingi zadnjega obdobja, uporabljam pa jih nekako izmenično, vsak večer drugega.

(foto: Odglavedopet)

Balea Creme Peeling mit Aprikosenkernöl: tole je čista osnova vseh pilingov. Brez posebnih sestavin, z drobnimi, gostimi trdnimi delci, ki spominjajo na morsko mivko. Po uporabi tega pilinga imam občutek zelo dobro zdrgnjene, zelo čiste kože. Kljub temu pa kože po uporabi tega pilinga nič neprijetno ne vleče ali zateguje. Jakost pilingiranja je seveda odvisna tudi od pritiska prstov in od tega, koliko produkta uporabim. Cena v DM drogerijah je nekaj evrov. Osebno ga imam ves čas doma in pri roki.

(foto: Odglavedopet)

Balea Enzym-Peeling: to pa je encimski piling, ki vsebuje encime papaje. Gre za povsem drugo logiko čiščenja, saj je to kremna tekstura brez trdnih delcev, kjer vlogo luščenja odmrle povrhnjice opravijo encimi namesto mehanskih delcev. Če bi se morala odločiti, imam sicer raje mehanski piling od encimskega, vendar enkrat na teden uporabim tudi tega. Je nežen, vendar bi se na poškodovani koži čutil malenkost dražeč, pekoč občutek. Zaradi kremne teksture pusti po čiščenju na koži film, kar bi morda utegnilo motiti tiste, ki tega ne marajo, in biti všeč tistim, ki vam kožo po čiščenju rado zateguje. Cena ponovno nekaj evrov v drogerijah DM.

(foto: Odglavedopet)

Vipera Cos-Medica Derma-Peeling for acne-prone skin: ta piling je kombinacija mehanskega in kemijskega, saj poleg (sicer mehkih in ne prav gosto posejanih) mehanskih delcev vsebuje tudi azelaično kislino kot vsi Vipera Cos-Medica izdelki za aknasto kožo. Po čiščenju pusti zares očiščen občutek, prav zelo močnega mehanskega pilingiranja pa se z njim niti ne da izvesti. Za nekoga, ki želi temeljito kislinsko čiščenje in ima na obrazu vnetne spremembe zaradi mozoljev (in si zato ostrega mehanskega pilinga niti ne more privoščiti, ker bi vnetne spremembe zakrvavele), je tole zelo dober piling. Cena cca. 13 € na dragocena.si.

(foto: Odglavedopet)

Garnier Hautklar 3 in 1 Anti-mitesser: zelo zanimiv izdelek, ki me je pritegnil zaradi sestavin. Vsebuje oglje, ki nase veže nečistoče in čisti kožo, ekstrakt borovnic kot antioksidant in salicilno kislino, ki je znana po dobrem učinku na nečisto kožo in akne. Piling je zelo temne, skoraj črne barve, mehanski delci so nekako srednje gosti in nič ostri. Sicer gre za gost gel, ki ga lahko uporabimo kot piling ali pa nanesemo na obraz in pustimo kot masko; po 5 minutah se posuši, nato pa masko dobro izperemo z vodo. Opozorila bi le na to, da ga je treba res dobro izprati, ker sicer zaradi temne barve (vsebuje medicinsko oglje!) zna umazati brisačo. Super izdelek, cena (če se prav spomnim) je pod 10 €. Najdete ga v vseh bolje založenih drogerijah.

(foto: Odglavedopet)

1 komentar:

  1. Živjo!
    Ne morem kaj, da ne bi pristavila svojega piskrčka. Vsi ti pilingi vsebujejo delce iz plastike. Tako vsak večer v odtok in naravo odplaknemo na tisoče plastičnih delcev, ki zelo zelo onesnažujejo naše okolje. Prav tako (skoraj) vsa kozmetika vsebuje ogromno hormonskih motilcev, ki vplivajo na naše zdravje, sploh na plodnost. In največji vir hormonskih motilcev so prav kozmetika, zdravila in plastika.

    Kozmetiko je na splošno precej težko naredit doma, popolnoma naravno, obrazni piling pa je prav najenostavnejša stvar. V kuhinji imamo vse sestavine, ki jih potrebujemo - npr. sladkor, sol, zdrob, grobo mleto moko, glino, jogurt, med in še in še. Potrebno je najti samo primerne sestavine za naš tip kože, dve minutki slastnega packanja in voilá, pripravljeno, večinoma pa še okusno :) Vsekakor pa popolnoma naravno in neškodljivo za naravo.

    Vas spodbujam, da preizkusite tudi kaj takega (na internetu je ogromno receptov za naravno kozmetiko) in vesela bom kakšnega odziva in ocene :)

    Pozdrav!

    OdgovoriIzbriši