petek, 17. februar 2017

Bluza – kos, ki popestri garderobo vsaki ženski!

Zdi se mi, da je še nekaj let nazaj veljalo, da so bluze za starejše gospe, po domače, da so staromamske. Bog ne daj, da bi bluza imela še potisk, po možnosti cvetlični – to pa res ni za 'mlade'. Zadnja leta pa je bluza doživela pravi preporod. Na gumbke, brez gumbkov, brez rokavov, z rokavi vseh možnih dolžin in volumnov, bluze vseh barv in oblik, potiskov in enobarvne. V trgovinah res mrgoli prekrasnih bluzic, ki lahko prav vsaki ženski zelo lepo popestrijo garderobo. Nekatere so preproste, nežne in lahke kot dih, druge posebne, drzne in z njimi lahko do popolnosti izrazite svoj slog. 

(foto: hm.com)

(foto: picvpic.com)

(foto: pinterest.com)

(foto: thefrontrowview.com)

Zakaj so bluze po mojem mnenju kos, ki ga mora imeti vsaka ženska, seveda v kroju in barvi, primerni zanjo? Ne le zato, ker je to odličen korak za vse tiste, ki so se naveličale majic in ne vejo, kaj bi oblekle za v službo na krilo ali hlače, pod suknjič, jopo, pa da bi bilo videti lepo tudi, ko suknjič ali jopico slečejo. Med drugim tudi zato, ker je bluza kos, ki je rezan tako, da lepo paše na žensko postavo in se prilega oblinam. Če imate modrček velikosti B ali več, ste zagotovo opazile, da vam klasična srajca ne stoji lepo. Klasična srajca je običajno iz trdega bombaža, ki ni elastičen in je, preprosto povedano, krojena za moško postavo. Kot vemo, imajo moški v primerjavi z ženskami oglato postavo in nimajo prsi, zato jim srajce na prsnem košu lepo stojijo in se jim prilegajo tudi drugje. 

(foto: Odglavedopet)

Pri ženskah pa je tako, da če se prilega po telesu, potem zeva na prsih (vsekakor 'a no-no' v stilskem smislu), če pa se prilega v področju prsi, je povsod drugje prevelika in preširoka.

(foto: Odglavedopet)

Prav zato so bluze odlična opcija za vse tiste, ki bi rade nosile 'srajco', a nikoli ne najdejo prave za svojo postavo. Naj vam široka ponudba bluz v trgovinah vseh cenovnih razredov da navdih za spomladansko svežino v vaših omarah. Pazite le na materiale, poliester se sicer ne mečka, je pa znan po statični elektriki in hitro dobi neprijeten vonj. Svetujem izbiro bombaža, viskoze, svile, lanu ali kombinacije teh materialov.

(foto: asos.com)
(foto: rouje.com)

(foto: zara.com)

(foto: asos.com)

(foto: sandro.fr)

Ni komentarjev:

Objavite komentar