ponedeljek, 19. december 2016

Kaj bom oblekla za silvestrovanje

Čas je, da vam nekaj priznam. Že mnogo let nisem silvestrovala. Pravzaprav mi gre 'veseli december' malce na živce in nikoli ne skrivam navdušenja nad začetkom januarja, ki diši po svežem in novem. Torej – silvestrovanje zame pomeni, da grejo otroci v posteljo ob zelo podobni uri kot sicer. Z boljšo polovico nazdraviva s kozarčkom penine. To je pa tudi vse. Drenjanje na mrazu, v množici in v družbi vesele pirotehnike (na živce mi grejo celo svetlobne rakete, potem veste, da je stvar resna) zame pač ni opcija. V poštev bi prišla večerja v družbi prijateljev s podobno starimi otroki, a tudi to imam raje na kak drug večer, ki ni obremenjen z zahtevo po nori zabavi.

Zato bo moj silvestrski outfit zelo podoben temu na spodnjih fotografijah. Oblekla bom nekaj udobnega in domačnega, verjetno kavbojke in luškan pulovrček. Z največjim veseljem bom srkala topel čaj ali, še bolje, vročo čokolado ...





Zdaj pa nastopi hipotetična situacija – recimo, da bi bila povabljena na kakšno fajn zabavo in da bi na to zabavo dejansko šla. Morda v kakšnem drugem življenju, ki bi mi tudi priskrbelo varuško za naslednji dan, ki bi mi porihtala in pazila otroke, medtem ko bi sama prvi januar in vse mucke, ki bi z njim prišli, seveda prespala. No, v tej hipotetični situaciji bi si želela vsaj na silvestrovo biti malce drugačna. Badass, če hočete. V sebi bi poiskala tisto malo darkersko stran, zato bi oblekla ozko čipkasto krilo, karirasto srajco za protiutež, na elegantne salonarje pa bi skombinirala kratke nogavičke kot poklon trendu, ki je letos vladal na modnih pistah (prepričate se lahko tukaj, tukaj, tukaj, pa še marsikje).




Ali pa bi si želela nekaj bolj klasičnega, vendar vseeno ne ravno oblekice ali male črne. Potem bi izbrala kombinezon (pred kakšnim letom bi prisegla, da ne obstaja kombinezon zame, v katerem nisem videti kot Telebajsek, a sem se motila!) in obvezne bleščice. Pa ker je sicer med letom moja uniforma rdeča šminka, bi si tokrat res močno in res barvito naličila oči. Zato, da bi si dala duška, saj na Silvestrovo se to menda sme.




Ne glede na to, če boste doma, na kavču, ob kaminu, na snegu ali pod palmami, v družbi ali v manjšem krogu, z družino ali prijatelji – želim vam lepo praznovanje!

Zahvaljujem se Sanji Martinec za fotografije in kavarni Caffe Bienale za to, da sem se v njihovih toplih prostorih lahko preoblačila.

4 komentarji:

  1. Tina, po mojem mnenju ti najbolje pristaja zadnji outfit (mimogrede - kje si našla ta lep kombinezon). Drugače pa se kar drži rdeče šminke, saj na tvojem obrazu deluje bolje, kot močno ličenje oči, ki se potem kar nekako skrijejo.
    Pa vse pohvale za posnetke v svežem ;-) vremenu, upam, da ni posledic.
    Miren božični večer in prijazno novo leto.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala za komentar! tudi sama se najbolje počutim z rdeč(kast)imi ustnicami, za spremembo včasih pa paše tudi kaj drugega :).
      posledic fotkanja v svežem vremenu niti ni, držim pesti ;)
      kombinezon sem kupila že kar nekaj mesecev nazaj in je znamke Promod.

      Izbriši
  2. 2. outfit: krasen. Izzivalen, eleganten, moderen. :-) Tudi ostala dva sta mi kul.
    Tudi sama bom praznovala v dvoje doma, malce svečano oblečena in, kar je najpomembneše, z naličenimi očmi. Po tvojem tutoriju sem namreč vadila uporabo senčil in "ful notr padla", kot se reče po domače :-) Hvala! :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala alcessa! super, da si padla notri v makeup in razne variante ličenja oči. res sem vesela, da te je navdihnil prav kakšen moj video. lepo praznovanje želim!

      Izbriši