četrtek, 30. junij 2016

Bela čipka – najboljša stvar tega poletja!

Ni bolj poletnega kosa, ki kar kriči svežino, kot je bela čipka. In letos je oblačil in dodatkov iz bele čipke povsod res ogromno. Skoraj zagotovo ob beli čipki vsi najprej pomislimo na poročne obleke, na romantiko, pridih hipi časov in mlade deklice, ki nabirajo poljsko cvetje na poletnem travniku. Vendar kosi iz bele čipke niso nujno 'boho', romantični in le za ženske, ki imajo izrazito ženstven slog oblačenja. Ravno nasprotno, videvam ogromno kosov, ki čipko kombinirajo le kot detajl – recimo obrobo na spodnjem delu bluze, del rokavov in podobno – in so kot taki zelo primerni tudi za bolj minimalističen okus, saj z njimi lahko ustvarjamo bolj geometrične in službene outfite. 

(foto: maxandco.com)

Čipka je pravzaprav zelo versatilna, saj lahko izberemo v celoti čipkast bel top in ga nosimo na kavbojke (dolge ali kratke), dolgo krilo ali hlače na zvonec. V tem se boste prepoznale tiste, ki ste nagnjene k boemskemu, hipi slogu. 

(foto: promod.com)

(foto: soliver.com)

(foto: zara.com)

Če pa izberemo geometrijsko belo čipko in minimalistično rezano bluzo ali obleko, potem lahko tak kos vključimo v službeno garderobo in z njim omehčamo strogost temnega 'pencil' krila ali črnega suknjiča. 

(Escada, foto: neimanmarcus.com) 

(foto: marella.com)

Za tiste, ki ljubijo nenavadne kose ali teksture na neobičajnih mestih, se najdejo tudi bele čipkaste hlače ali espadrile. 

(foto: pennyblack.com)

(foto: selfridges.com)

Za posebno priložnost, recimo da ste povabljeni na elegantno poroko, pa takle čipkast plašček zagotovo ne bo ostal neopažen in požele boste veliko občudovanja. 

(Ralph Lauren, foto: lyst.com)

Bela čipka ima res 'easy, breezy' poletno vibracijo, zato je vredno razmisliti, ali si ne bi z njo popestrili poletne garderobe. Je kdo rekel »razprodaje« ... ;)?

Ni komentarjev:

Objavite komentar