torek, 12. januar 2016

Lepotna ocena: Lancôme Grandiôse in Essence Lash Princess False Lash Effect Mascara

Že nekaj časa imam doma in uporabljam dve maskari, pa se mi je zazdelo, da bi bila zanimiva njuna primerjava, ker je ena nizkocenovna in druga visokega cenovnega razreda. Prva je Essence Lash Princess False Lash Effect Mascara, druga pa Lancôme Grandiôse maskara. 


Začeti moram na začetku, to pomeni z opisom svojih trepalnic. Če je kdo dober za testiranje maskar, sem to jaz, kajti moje naravne trepalnice so skoraj povsem svetle, zgoraj relativno redke in kratke, na spodnji veki pa jih takorekoč ni. Torej se efekt maskare (ali pa pomanjkanje le-tega) res hitro vidi.
Odločila sem se, da za fotografiranje in najboljšo primerjavo na svoje desno oko nanesem Lancôme Grandiôse maskaro, na svoje levo oko pa Essence Lash Princess False Lash Effect maskaro.
Lancôme Grandiôse se ponaša s prekrasno embalažo in z ukrivljenim aplikatorjem, ki naj bi prvič olajšal dostop do vseh kotičkov trepalnic, in drugič pripomogel k mešanju formulacije maskare v tubi, zaradi česar naj bi dlje časa ostala sveža. Krtačka Grandiôse maskare je 'high-tech' silikonska z izmenjujočimi se linijami daljših in krajših 'bunkic', ki naj bi olajševale nanos in dale efekt podaljšanih, zgoščenih in privihanih trepalnic. Moje mnenje o tej krtački ni najboljše, saj imam kar precejšnje težave z nanosom maskare – ta se mi namreč zelo grdo pozna na vekah med nanosom, torej lahko z gotovostjo trdim, da za redke, mehke in krajše trepalnice ta krtačka ni najboljša. Ukrivljen ročaj pa mi je zelo všeč. 




Bi pa na njem raje videla krtačko, podobno tisti od Essence Lash Princess False Lash Effect Mascara. Ta ima povsem običajno krtačko z 'dlačicami', ki so stožčaste oblike in pri koncu simpatično kratke, zaradi česar se lepo doseže tudi tiste najkrajše trepalnice v notranjem kotičku očesa. Tudi črnih odtisov na vekah med nanašanjem je manj kot pri Grandiôse in nasploh svoje trepalnice s tako vrsto krtačke dosti lažje namažem. Embalaža Essence Lash Princess False Lash Effect je simpatična črna tuba, okrašena s črkami in ilustracijo v mint zeleni barvi. Sam dizajn me zaradi komično-stripovskih elementov nekoliko spominja na kozmetiko Benefit. 




Na fotografijah nosim tekoči puder Bourjois Healthy Mix Foundation, Essence Stay Natural korektor na podočnjakih in Essence Make Me Brow blond barvo za obrvi. Na očeh nimam, razen maskar, nobenega drugega ličila.
Na prvi fotografiji desnega očesa je en nanos Grandiôse črne maskare:


Na fotografiji levega očesa je en nanos Essence Lash Princess False Lash Effect črne maskare:


Ko nanesem drugi sloj maskare na že suhe trepalnice, občutim v primeru Grandiôse že kar konkretno trde trepalnice, ki se tudi precej sprijemajo med seboj, so pa seveda temu primerno opazne. Drugi sloj Lash Princess maskare pa daje bolj poudarjene, a hkrati še vedno relativno razčesane trepalnice, ki so na otip še vedno precej mehke, kar mi je osebno ljubše. Efekt (ne)sprijetosti obeh maskar se morda še bolje opazi na fotografiji z zaprtimi očmi (desno oko: dva sloja Grandiôse, levo oko: dva sloja Lash Princess):



Žal se obe maskari pri meni precej slabo odrežeta na področju obstojnosti, saj se mi pri obeh poznajo sledi maskare na zgornji veki (pod obrvmi) že po nekaj urah, nato je z vsako uro slabše, ne glede na to, ali si barvo obrišem z vatirano paličico. Ne bi rekla, da se mi ravno drobita, imam pa po 8h in več nošenja vsekakor grde sledi tudi pod spodnjimi trepalnicami, česar resnično ne maram.
Glede na to, da je cena Essence Lash Princess False Lash Effect maskare okrog 3,5 € (povsem točne cene si nisem zapomnila, je pa zagotovo nekje med 3 in 4 €), cena Lancôme Grandiôse maskare pa okrog 35 € (tudi tukaj si nisem zapomnila povsem točne cene, morda je tudi kakšen € dražja), torej 10x višja, sta maskari res zanimiva primerjava. Zaradi lažjega nanosa, lepšega učinka in nižje cene bi sama bolje ocenila Essence Lash Princess False Lash Effect maskaro in bi jo tudi ponovno kupila, medtem ko so mi pri Lancômu dosti ljubše nekatere druge maskare, še zlasti 'stara klasika' Hypnôse. Po tisti bom zagotovo še kdaj posegla. Če bi imela Essence Lash Princess False Lash Effect formulacija boljšo obstojnost, pa bi si pri meni zaslužila odlično oceno.

Končna ocena:
Lancôme Grandiôse: 2.5/5
Essence Lash Princess False Lash Effect Mascara: 3.5/5



(vse fotografije: Tina Martinec Selan/Odglavedopet)

11 komentarjev:

  1. Super, palce gor za novo rubriko. :) V poplavi izdelkov in predvsem v ogromni razliki v cenah, bodo to zelo dobrodošle informacije.
    Zanimivo, a ne? Zadnje čase sem prijetno presenečena nad zelo dobro kvaliteto nizkocenovne kozmetike. Sem predvsem spadata Essence in Catrice, nad njihovimi laki za nohte sem preprosto navdušena.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. tudi jaz, ki sem občasno lahko precejšen snob ;), sem nehala vihati nos nad nizkocenovno dekorativno kozmetiko, ker imam ogromno izdelkov znamk Essence in Catrice in je kvaliteta preprosto odlična. na nek srednji cenovni razred, še zlasti Bourjois, pa dobesedno 'prisegam' ;).
      hvala za pozitiven komentar, me veseli, da sem zadela v črno :)!

      Izbriši
  2. Super članek in upam na še več takih!!!

    OdgovoriIzbriši
  3. Vauuu, tudi jaz bom z veseljem prebirala tole rubriko!

    OdgovoriIzbriši
  4. Meni je od Essence bolj ljuba tista, ki ima poslikavo vroza(kožni) barvi. Glede obstojnosti pa ti svetujem, da poslusiš še vodoodporno različico maskare in/ali nanos primerja na zgornjo veko. V višjem cenocnem razredu pa so mi všeč Diorjeve maskare, čeprav zadnje čase prav zaradi razmerja med ceno in kvaliteto večkrat kupim Essence Lash Princess False Lash Effect.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala za nasvet glede Essence z roza napisom, bom preskusila. Vodoodpornih, razen za 'izjemne razmere' ;), ne maram, primer pa bi sigurno izboljsal situacijo, hvala za mnenje!

      Izbriši
  5. Super za tole temo! Sama imam sicer goste in dolge trepalnice, le svetlo rjave barve so in se brez maskare "ne vidijo". Zaradi tega niti ni problem glede znamke oz. tehnologije (uporabljam Maxfactor Calorie)že 100 let, tudi zato ker se mi ne da komplicirati in eksperimentirati na tem področju. Oči mi dražijo predvsem maskare rjave barve; znano je, da je v rjavem barvilu snov, ki draži kožo. Sem pa enkrat preizkusila maskaro dr. Hauschka in za tako drago maskaro je bil to res drag štos. Maskara ostane sveža na trepalnicah, ni grudic in zalepljenosti, to je res. A ta maskara se nekako izmuzne s trepalnic na lica in veke in nos; nimam pojma kako. In ko jo želiš odstaniti........grozljivka. Tako kot ni obstojna na vekah, tako jo zlepa ne odstraniš iz trepalnic, ko jo čistiš. Sicer vse skupaj ni logično, ampak nisem edina, ki imam te izkušnje. Take maskare potem ne moreš nikomur dati, prodajalcu je ne moreš vrniti, z reklamacijo pa se ubadaš vsaj toliko časa, da te vse mine. Sploh če si jo kupil npr. v Mariboru, ti pa si iz Ljubljane.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. maskare iz povsem naravnih sestavin so res lahko problematične, tudi sama sem slišala vse sorte o njih. pohvale za maskaro naravnega tipa pa sem slišala za eno znamko, ki jo prodajajo v trgovini Orca v Ljubljani. morda je za pogledati.
      moram pa reči, da sama ne opazim razlike med draženjem, ki mi ga povzroča črna vs. rjava maskara. določeno stopnjo draženja zaznam v vsakem primeru, vendar ne toliko, da je ne bi uporabljala. je pa res, da je ne uporabljam čisto vsak dan in da maskara ni moje najljubše ličilo.

      Izbriši