torek, 17. november 2015

Na pomoč, imam 'šlaufek'!

(foto: scarymommy.com)

Zgornja fotka je zelo dobra ilustracija stanja ženskega trebuha po enem ali več porodih. Zgodi se večini (ženske z res zavidljivo srečo, supermodeli in tiste, ki posežejo po plastičnih operacijah, so seveda izvzete ;)). Trebuh po porodu živi neko svoje življenje, pa naj bo lastnica suha, normalna ali oblinasta. Če rečemo bobu bob, je treba povedati, da trebuh nikoli več ne izgine popolnoma, ne glede na to, koliko let je minilo od poroda/porodov. Stvar tudi ni vezana na športno (ne)aktivnost, čeprav zdrav življenjski stil seveda vpliva na splošno dobro počutje in tudi videz. Skratka, po izkušnjah mojih strank z najrazličnejšimi oblikami postav nas kot mame druži ena skupna lastnost, ki jo bom na tem mestu imenovala šlaufek. Zelo pogosto dobim vprašanje, kako ga skriti oziroma kar čim bolje zakamuflirati. Kaj torej nositi, če je vprašanje »Ali pričakujete še enega?« zadnje, kar si želite slišati? Moji konkretni nasveti so sledeči.

Hlače in kavbojke z višjim pasom. Že nekaj časa so v modi kavbojke in hlače s srednjim (mid-waist) in visokim (high-waist) pasom, ki so neverjetno laskave v primeru šlaufka. Ni hujšega od praznega prostora, ki zazeva med prenizkimi kavbojkami in prekratko majico, ko se lastnica usede ali skloni, pri čemer se dobro viden šlaufek razbohoti vsem na ogled. Stvar ni le neestetska, je tudi neprijetna za lastnico, ki je prepozno ugotovila, da je ta majica res prekratka za k tem kavbojkam. Dame, kupite si 'mid-waist' kavbojke. Dober filing in videz zagotovljena.
(foto: mirror.co.uk)

(foto: glamradar.com)

Zgornji deli + obleke z asimetričnim drapiranjem in gubami. Drapiranje tkanine in gube na trebušnem delu imajo zelo laskav učinek na postavo s šlaufkom. Razlogov za to je več, predvsem gre za to, da niso niti povsem oprijete niti povsem ohlapne, torej ravno prav definirajo trebuh. Hkrati optično pritegnejo pozornost k zanimivemu kroju, zaradi česar dejanskega šlaufka pod njimi nihče še opazi ne.

 (foto: ipilya.com)
(foto: lyst.co.uk)

Dovolj dolgi zgornji deli. Tukaj ni veliko za razlagati. Majice, tunike, srajčke, bluze, puloverji, ..., naj bodo dovolj dolgi, da pokrijejo kritičen predel trebuha (običajno nam 'nagaja' predel pod popkom); dolžina do bokov je nekako univerzalno laskava za večino postav. Leta, desetletja stare majice, ki ste jih nosile v gimnazijskih in študentskih časih ter komaj pokrijejo pas, pa si zaslužijo upokojitev (še sploh v kombinaciji s prenizkimi kavbojkami, glej prvo točko).

Ravno prav definirana silhueta. Najslabša stvar, ki jo ženske s šlaufkom lahko naredijo, je, da nosijo popolnoma ohlapne, ravno rezane, nedefinirane kroje oblačil. Taki kroji namreč delujejo 'redilno', ker popolnoma nič ne nakažejo, kaj se skriva pod njimi, pogosto pa sicer povsem majhen trebuh v takem kroju deluje resnično nosečniško. Stvar se dodatno poslabša, če ima ženska tudi velike prsi. Dosti boljša opcija so opasane jope, telirani suknjiči in v pasu primerno definirane obleke, ki laskavo poudarijo pas in lastnici kvečjemu odvzamejo kakšen kilogram.

(foto: pinterest.com)

(foto: sweatershoppe.com)

Ne glede na karkoli, pa je naše telo opravilo izredno in čudežno nalogo, da je rodilo novo človeško bitje (ali več). Za to bodimo hvaležne in si to izrazimo s tem, da smo si všeč in se imamo rade take, kot smo!

4 komentarji:

  1. mo
    v tolažbo; niso šlaufki rezervirani samo za mame, tam proti 40 se začne ta del okoli pasu pri vsaki spreminjat, edino mogoče se enim nabira bolj nad boki, drugim pa na trebuhu. Če nič ne ukreneš je šlaufek bolj mehek, drugač pa bolj čvrst, ampak pas dobi vsaka malo drugačen.. zato zelo fini in dobrodošli taki nasveti..:-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. zelo res vse tole, hvala za komentar :)! ps. baje niti moški niso imuni na te spremembe, samo da se oni izgovarjajo na pivo ... ;)?

      Izbriši
  2. Tina,
    mene pa zanima, kje v Ljubljani lahko kupiš tako drapirano obleko, še posebej ta na drugi sliki je krasna. Sicer spadam v soft autumn obarvanost po CMB.
    Najlepša hvala za odgovor,
    Tatjana

    OdgovoriIzbriši
  3. Tina,
    mene pa zanima, kje v Ljubljani lahko kupiš tako drapirano obleko, še posebej ta na drugi sliki je krasna. Sicer spadam v soft autumn obarvanost po CMB.
    Najlepša hvala za odgovor,
    Tatjana

    OdgovoriIzbriši