torek, 21. april 2015

Prireditev Viktorji 2014 – kaj so nosili?

Podelitev Viktorjev je takorekoč edina večerna 'red carpet' prireditev pri nas, za katero velja smoking kodeks oblačenja. Tega se nekateri udeleženci in udeleženke dobro zavedajo, drugi ne, oziroma bi radi s svojimi (neprimernimi) oblačili verjetno nekaj povedali ali pač preprosto pritegnili željeno pozornost. Res je, da je smoking kodeks oblačenja relativno dolgočasen, za moške to pač pomeni temna (črna ali zelo temno modra) obleka, svečana bela srajca in črn metuljček. Recimo, da so ustrezali tudi tisti moški, ki so posegli po koktejl kodeksu oblačenja in so namesto metuljčka oblekli temno kravato. Vsi ostali, ki so prišli v kavbojkah, jopah s kapuco, usnjenih jaknah in podobno, v tem smislu niso upoštevali kodeksa oblačenja. 





Pohvale vsem tistim gospodom, ki so imeli zapet samo zgornji gumb na suknjiču, to je namreč pogosto spregledano ali pozabljeno pravilo moškega oblačenja v oblačilnem bontonu.
Kot vsako leto se je tudi tokrat našlo nekaj pustnih šem.



Za dame so pravila nekoliko manj stroga, saj je smoking ali koktejl oblačilo lahko dolžine do kolen ali daljše, različnih barv ali materialov, obvezni so primerni modni dodatki, pričeska in ličenje. Ne glede na to, če na dan prireditve dežuje, sneži ali še kaj tretjega, pa se za večerno rdečo preprogo ne odločimo za goste črne najlonke, temveč za prosojne kožne. 



Kar nekaj dam se je odločilo za črno čipko v taki ali drugačni izvedbi. 


Škoda, da se ni nagrajenka Milena Zupančič odločila za kakšno drugo barvo namesto črne, saj bi njeni zanimivi toaleti dodala še žlahtnejšo noto, predvsem pa bi lepše odsevala na njenem obrazu od črnine. 



Moje tri favoritke so sledeče.
Azra Selimanovič, kjer je za moj okus preprosto vse delovalo, od obleke do frizure in ličenja.



Ilka Štuhec, katere obleka je bila ena najlepših daleč naokrog, krasen material in kroj, zanimivi detajli, elegantna barva. 



Ana Klašnja v eterični toaleti, ki je kazala njene lepe noge.



V skupino boljše-kot-ponavadi bi uvrstila 'dvojčici' Dorotejo Premužič in Katarino Benček (njuni pudrasti toaleti sta preprosto pasali skupaj kot sva čedna okraska na poročni torti) in Danico Lovenjak (žal se ji je zaradi tesne obleke in bujnih oblin pripetil t.i. 'double boob', ampak v tej karminasto rdeči obleki je bila bistveno boljša kot kadarkoli prej).




Nenazadnje so tu še dame, na katerih me je kaj zmotilo. Na Tanji Žagar več stvari, poleg že omenjenih temnih najlonk (v kombinaciji z zlatimi salonarji) tudi obleka, ki ji ni naredila usluge, preča po sredini prav tako ne, kot tudi ne (pre)divja rdeča barva las. 



Toaleta Natalije Kolšek v kombinaciji z ujemajočim ogrinjalom je bila preprosto 'too much of everything'. 



Drzen modni stajling Hannah Mancini je zelo primeren za na fashion week ali kakšno drugo prireditev, vendar rjava barva (oziroma zemeljski toni) v oblačilnem bontonu ne velja za svečano barvo in je kot take običajno ne izberemo za rdečo preprogo. 



Pri Tini Gorenjak bi najprej opustila satenaste rokavice, nato pa obleko še dodatno poenostavila. 



Čeprav mi je prelepa Iryna Osypenko Nemec ponavadi zelo všeč, tokrat nekaj ni povsem delovalo z njeno snežno belo obleko, še zlasti ne okrog prsi. 



V to skupino bi uvrstila tudi Oriano Girotto z lasnimi podaljški do pasu in v nasploh ponesrečenem stajlingu. 



O mojem lanskem sodelovanju z Ano Klun za prireditev Viktorji 2013 si lahko preberete tukaj.

Viri fotografij: mediaspeed.net, rtvslo.si, zurnal24.si.

2 komentarja:

  1. Ah, jaz pa mislim, da bi morali kdaj pa kakšnega tudi pred vrati pustit, če pride v t- shirtu in kavbojkah. Saj ne gre vedno samo "zate", ampak za tiste, ki so nagrajeni saj jim tudi s tem, da se nevpadljivo oblečeš izkažeš neko spoštovanje, in da so tokrat oni v središču pozornosti..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. se povsem strinjam. s tem, ko se nespoštljivo vedeš (neprimerno oblačenje je pač to, še toliko bolj, kolikor je priložnost 'zahtevna'), pokažeš lastno nekulturo. res pa je, da se to konec koncev ne tiče samo tebe, ampak tudi tistih, ki jim je neka priložnost namenjena.

      Izbriši