petek, 20. februar 2015

Umetno krzno – ogrejte se!

Čeprav si že vsi želimo pomladnih temperatur in lahkotnejših oblačil, je zima še vedno tu. Zato lahko rečemo kakšno na temo umetnega krzna. Letos je umetno krzno zelo modno, poleg modnega faktorja pa seveda prispeva tudi k toploti in doda zanimivo teksturo k ostalim zimskim materialom naših oblačil (volna, džins, usnje, puhovke iz umetnih materialov in tako naprej).
Pri izboru umetnega krzna je zelo pomembno, katero barvo bomo izbrale. V grobem naj tiste s toplo obarvanostjo izberejo krzno v rjavi, karamelni in peščenih tonih, medtem ko hladni barvni tipi lahko posežejo po črni in sivi barvi umetnega krzna.

Od učinka, ki ga želimo doseči ter od našega sloga je odvisno, ali se bomo odločile za krznen plašč ali le za manjše krznene poudarke. Velja pa upoštevati tudi nekaj pravil, ki jih pri tem narekuje naša postava. Če smo normalne ali vitkejše postave, si lahko privoščimo krznen plašček ali krzneno jakno dolžine med boki in sredino stegen. Zavedati se moramo, da je plašč iz umetnega krzna zelo voluminozen, zato optično zlahka doda kakšen kilogram ali dva. Zraven bomo kombinirale nekaj ozkega, da uravnotežimo volumne, npr. oprijete hlače ali kavbojke, od kril pa pridejo v poštev ozka krila do kolen (ang. pencil skirt) ali – če so vam dolga krila všeč – dolgo, a ne preširoko krilo. 

(foto: thefashiontag.com)

(foto: asos.com)

Če se raje kot za krznen plašč odločile za krznen poudarek ali obrobo, imate na voljo kombinirane plašče in jakne, ki združujejo volno in krzno ali usnje in krzno. Usnjeni rokavi so že več let modna izbira pri kombiniranih jaknicah in plaščih, zelo šik pa je lahko tudi plašč, ki ima krznen osrednji del in volnene rokave. Učinek zanimivega plastenja lahko dosežemo s krznenim brezrokavnikom, ki ga oblečemo čez tanjšo jaknico iz drugega materiala. Na voljo imamo tudi krznen ovratnik, ki bolj pristaja tistim z majhnimi prsmi in daljšim vratom, snemljiv krznen ovratnik pa je lahko zanimiva alternativa volnenemu šalu ali pašmini. Krznena obroba na koncu rokavov ali na spodnjem šivu plašča ali jakne pristaja vsem. 

(foto: voguequeen.com)

Poleg krznenih vrhnjih oblačil so modno-ozaveščena izbira tudi krila iz umetnega krzna (najlepše in najbolj laskavo se obnaša imitacija krzna ponija, saj gre za tanek, gladek material s krajšimi dlakami), ki jih kombiniramo na enostaven puloverček ali tanek puli. Tu so tudi puloverji s krznenimi vstavki. Ne glede na to, ali jih kombiniramo na oprijete usnjene hlače ali na elegantnejše krilo, dramatičen učinek ne bo izostal. Najpogumnejše 'fashioniste' se bodo odločile za umetno krzno v neobičajnih barvah ali kombinaciji barv, zraven pa gredo najbolje majhna torbica in sicer barvno umirjena preostala oblačila.

(foto: wheredidyougetthat.com)

(foto: look.co.uk) 

(foto: vanessajackman.blogspot.com)

Ni komentarjev:

Objavite komentar