torek, 17. februar 2015

#toddlerstylist

Pred nekaj dnevi sta mi sestra in prijateljica na mail poslali link do bloga Američanke, ki je naredila eksperiment, in sicer je njen sinček nekaj dni izbiral njene outfite (povezava do njene objave je tule). Pri tem mu je pustila povsem proste roke, torej je lahko izbral poljubna oblačila in dodatke iz njene omare v poljubni kombinaciji. Rezultati so nadvse simpatični. Ker je bil pretekli vikend ravno pustni vikend, sem nekaj podobnega poskusila tudi sama. V soboto je moj outfit nakombiniral moj sin, ki bo to pomlad dopolnil 7 let, v nedeljo pa moja hči, ki bo kmalu stara 4 leta. Tule so rezultati.

Sin je svoj izbor komentiral takole: "Tele žabe, ker imajo pike. To kiklo, ker je podobna kot leopard. Črtasto majico, da boš kot zebra in čez rdečo majico s kratkimi rokavi in racmanom, ker je rdeča moja najljubša barva."


(foto: Tina Martinec Selan)

Hči pa je izbrala tole z besedami: "Tale oblekica mi je zelo všeč, ker je kot leopard. Žabice se svetijo, pa tudi te zlate bleščice so mi zelo všeč." Zlata torbica ji je najljubša in si jo pogosto sposodi za domače afnarije, zlat obroč za lase je njen, roza ogrlica pa - najbrž ne potrebuje razlage ;).


(foto: Tina Martinec Selan)

Očitno je torej, da so otrokom všeč žive barve, vse kar spominja na živali in seveda vse, kar se sveti (priznati moram, da imam tudi sama rada vse troje, le da ne oblečem ravno vsega istočasno ;)). Sprašujem se, kakšen bi bil rezultat, če bi pustile, da nas kakšen dan 'oblečejo' naši dragi partnerji in možje. Kaj mislite, kaj bi izbrali? Glede na to, da malce poznam splošni moški okus, sem prepričana, da balerinke, harem hlače, krila do tal in puliji ne bi bili na meniju ...

1 komentar:

  1. hehe... zelo zanimiv poskus :) bom tudi jaz sprobala in porocam o rezultatih ;)

    OdgovoriIzbriši