nedelja, 7. december 2014

Odenite se v praznične barve!

Decembrska praznovanja so v polnem teku in zagotovo imate v koledarčku vpisano vsaj eno službeno zabavo, svečano večerjo, povabilo na koncert ali kakšno drugo priložnost, ko bi rade v teh prazničnih dneh še posebej zasijale. Da bo odločitev nekoliko lažja, nekaj namigov glede izbire barv oblačil, nakita ali celotnega outfita, da bo vaš videz karseda harmoničen, skladen in da boste še posebej očarljive.

Svetlolaske izberite nežne svetlikajoče barve in delikatne tkanine. Svetlo roza, svetlo modra ali mint barva bodo na vas videti odlično, kombinirajte pa jih z nakitom ali dodatki v svetlo zlati ali srebrni. Lahko posežete po tkaninah s kovinskim sijajem ali nežnimi bleščicami, super izbira pa je tudi top ali puloverček z ob vratnem izrezu našitimi kristalčki, ki spominjajo na ogrlico.


Temnolaske eksotičnega videza lahko izbirate med številnimi temnimi barvami, ki so na voljo to sezono, odlično pa ste za večerne prilike videti tudi v povsem črnem outfitu. Da bo videz vendarle nekoliko svečan, izberite bleščičaste tkanine ali vsaj čipkasto obrobo na obleki, krilu ali bluzi. Tudi plisé je lahko večerno eleganten, za manj formalne večerne dogodke pa nič ne more prekositi črnega usnja. Če se odločite za črno od glave do pet, dodajte vsaj barvite čevlje ali torbico.


Rdečelaske si lahko date duška s kombinacijo rdeče in zlate, ki je – kot vemo – najljubša in najbolj 'božična' barvna kombinacija daleč naokrog. Če bi bile rade manj predvidljive, lahko izbirate med številnimi odtenki zelene, ali pa morda poskusite z oranžno ali bakreno. Če boste izbrale vpadljiv zlat nakit, potem je bolje, da oblačila nimajo dodatnih svetlečih elementov, ampak je boljši diskreten sijaj satena ali svile. Poskusite lahko tudi s plastenjem različnih odtenkov rdeče (na primer v obleki, torbici in čevljih), s čimer se boste izognile 'matchy-matchy' videzu.


Če imate sive lase, je za vas super preverjena kombinacija črne in srebrne. Razumljivo pa je, da bi se v svečanih dneh rade odele v barve, zato lahko izbirate med številnimi odtenki modre, modro vijoličaste ali malinasto rdeče. Če se odločite za črno, naj bo kroj oblačil nekaj posebnega, dodate pa lahko kakšen kos 'statement' nakita, npr. več slojev ogrlic ali ogromen koktejl prstan.


Morda ste temnolaska s svetlimi očmi, ki ne ve, ali bi se spet zatekla k varni črnini? Dodajte vsaj kakšen kos žive barve, po mili volji pa se lahko igrate tudi z ustvarjanjem bolj kontrastnih kombinacij. Mala črna obleka bo videti odlično s parom odbitih salonarjev v fuksija odtenku, lahko pa izberete vpadljivo obleko v mornarsko modri, živo rdeči ali smaragdno zeleni barvi ... Ne pozabite na vsaj kanček bleščavosti na tem ali onem mestu.



Za mehkejše obarvane ženske s pramenastimi lasmi pa so tukaj letos zanimive opcije, kot so umetno krzno, bleščeče tkanine v bordo odtenkih ali odtenkih starega zlata. Tudi prefinjeno svetleči materiali v kožni barvi ali barvi bele kave so izredno elegantna večerna izbira. Če boste izbrale sivo in jo kombinirale s kakšnim zanimivim dodatkom (bleščičasta obroba, okrasni kamenčki, čipke itd), pa boste pokazale, da ste na tekočem z letošnjimi trendi. 

Ne glede na izbiro outfita, pa ne pozabite na ustrezno perilo, posebno lep makeup in obvezni oblaček ljubega parfuma. Potem pa naj se zabava prične!

6 komentarjev:

  1. Tudi doma se bomo uredili in tekali za otroki :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Petra, če imaš v mislih silvestrovanje, ga osebno že lepo število let bojkotiram, škoda samo, da se ne da povsem izolirati od trapastih petard, raket, ognjemetov in podobnega ...

      Izbriši
  2. :) Če si kje zasledila ponudbo zlatih trenerk lahko opravimo skupni nakup, LOL.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. jaz bom kompenzirala z ekstra količino zlatega eyelinerja :DD

      Izbriši
  3. Jaz se tudi mislim urediti doma - in tekati za možem :-)
    Prav zares. Letos me čakajo črne žametne legice z malce leska, srebrno siva tunika in črna balerinke, ki jih skupaj s svečanimi oblačili ob primernih priložnostih obujem samo doma, za orgijo kuhanja, muzike in filmov - proslavljanja torej. No, pri pričeski pa se po navadi afnam in lase čim bolj postavim pokonci, da zgledajo bolj pankovsko - zato pa sem pri perilu res izbirčna in prava dama :-) Vsega po malem torej, največ pa črne :-)


    @Ana: Ni da ni (http://www.hm.com/de/subdepartment/LADIES?Nr=4294961908#Nr=4294961908&N=30135) :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. orgija kuhanja, muzike in filmov ob irokezi in čipkah, mmmmm ... :)

      Izbriši