torek, 25. november 2014

Vprašanje bralke: Kako poživiti kombinacijo črnega plašča in črnih 'martinsk'?

Živjo Tina,

rada berem tvoj blog, imam pa vprašanje v zvezi z čevlji dr. Martens. Imam namreč črne (lakaste), nosim črn plašč, tudi hlače po navadi temne in hitro vse skupaj izpade precej turobno, zato bi rada malo popestrila outfit. Ponavadi popestrim s torbico (imam rdečo črno kombinacijo) in šalom, ampak pri hlačah pa nekako nisem dovolj drzna. Torej, kakšne barve hlač (mogoče celo kril) kombinirati na »bulerje«, da ni vse le sivo in črno? 
Hvala za odgovor in lep večer.

Tanja


Živjo Tanja,

hvala za tvoje vprašanje. Da bi poživila kombinacijo črnega plašča in črnih lakastih martinsk, imaš pri hlačah in krilih dve možnosti. Prva možnost je, da ostaneš v 'varnem' koloritu sive, črne in temno modre ter se poigraš s teksturo hlač, krila ali legic. Zanimive bi bile npr. kavbojke ali legice z videzom usnja, oziroma žabe ali legice s potiskom, živalskim vzorcem, vzorcem rož ali geometrijskim vzorcem. 

(foto: faiiint.com)

Potem moraš seveda paziti, da bo tudi tvoj šal (in kapa, če jo nosiš) nekako 'sorodna' s tem, kar boš nosila spodaj. Druga možnost je, da se poigraš z barvami hlač, žab in kril. Vedno lepa kombinacija je črne s temno sivo ali temno modro, vendar sklepam, da bi rada poskusila še kaj bolj živahnega. V tem primeru boš letos po trgovinah našla ogromno bordo rdeče ter vseh odtenkov zelene. Tako bordo rdeča kot npr. petrolejno zelena, olivno zelena, gozdno zelena in tako dalje, se zelo lepo kombinirajo s črno. To velja tudi za vijoličasto barvo, pa tudi temnejši peščeni odtenki grejo lepo zraven. Skratka, možnosti imaš vsekakor veliko, saj je kombinacija črnega plašča s črnimi martinskami pravzaprav zelo odprta in neproblematična za barvne variacije. 

(foto: viviandeviolet.blogspot.com)

Se mi je pa ob branju tvojega vprašanja utrnila neka druga misel. Postala sem pozorna na izraz 'turobno', ki si ga omenila. Pomislila sem, da je morda učinek črne na tebi turoben zato, ker črna preprosto ni tvoja barva oziroma ni v tvoji barvni paleti. V tem primeru je zelo pomembno, kakšen šal in kapo daš k obrazu. Dobro vodilo bo barva tvojih oči, s katero lahko zelo lepo polaskaš svoji obarvanosti in ki bo ob tvojem obrazu črnemu plašču odvzela nekaj njegove črnine. 

(foto: look.co.uk) 

(foto: weheartit.com)

Torej če se ti zdi, da črna ni tvoja barva, lahko z neko drugo barvo, ki je bolj tvoja, do neke mere popraviš učinek črne. Še vedno pa se lahko prihodnjo sezono, na razprodajah ali ko boš pač razpoložena za nakupovanje, podaš v nakup ne-črnega plašča zase – prepričana sem, da investicije ne boš obžalovala ;). 

2 komentarja:

  1. Hvala za tele komentar, si me spodbudila, da se otresem črnih plaščev in si privoščim kaj bolj barvitega. Črna verjetno glede na svetlo polt in svetle lase res ni najbolj moja barva, je bila pa preprosto najbolj varna izbira. Do nakupa novega plašča si pa sigurno privoščim legice z videzom usnja in petroj zelen šal. :)

    Hvala in veliko domišljije pri pisanju bloga ti želim,

    Tanja

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tanja, tvoj načrt se sliši sijajno :D! hvala za lepe želje.

      Izbriši