ponedeljek, 17. november 2014

Vprašanje bralke: gležnjarji za močnejša meča ...?

Pozdravljeni,

tudi jaz redno spremljam vaš blog in najdem mnogo koristnih informacij zase. Še zlasti mi je všeč to, kako svoje argumente podkrepite s fotografijami. Potrebovala pa bi nasvet - mati narava me je obdarila z mišičastim spodnjim delom nog - meči. Rada nosim krila, obleke in visoke pete in nekaj pravil glede navideznega ožanja že poznam. Vseeno pa zadnje čase prav obupano tavam po trgovinah, ko iščem oblačila zase. Povsod same hlače z ozkimi hlačnicami, ki so v popularni kombinaciji z balerinkami ali z gležnarji pri močnih mečih videti strašno... Prav tako gležnjarji vseh vrst niso videti dobro na krila dolžine do kolen, ne morem jih kombinirati na "boot cut" stil hlač. Torej, z veseljem bi si kupila gležnjarje z nizko peto, a nikakor ne vem, s čim naj jih pokombiniram, da bi bilo videti dobro. Pa še kakšen nasvet v zvezi s "skrivanjem" močnejšega spodnjega dela nog, če že obdelujete to temo, prosim. 

Hvala za odgovor in lep pozdrav, Saša


Pozdravljeni, Saša.

Opažate, da trenutna moda ni naklonjena močnejšemu spodnjemu delu nog in iščete nizke čevlje oziroma gležnjarje, ki bi jih lahko nosili na hlače in na krila. V osnovi znajo biti gležnjarji problematičen tip čevlja za močna meča, to je dejstvo, saj zaradi svoje višine segajo ravno na tisto področje nog, ki ga ne bi radi dodatno kazali in poudarjali. Na vašem mestu bi skušala najti čim elegantnejše gležnjarje, s čimer mislim čim bolj nežno izdelane – nobene zelo debele ali narezane gume, nobene vidne podloge iz blaga ali umetnega krzna, nobenih pretiranih okraskov in aplikacij. Izberite jih v temni barvi, največ izbire je običajno v črni. Oblika naj bo podolgovata, spredaj ne povsem špičasto zašiljena, vendar tudi ne preveč okrogla. Lahko imajo nežno zadrgo ali tanke, fine vezalke. Segajo naj do najožjega dela vaših gležnjev. 

(foto: aldoshoes.com) 

(foto: asos.com)

Super možnost bi bili tudi gležnjarji s polno peto, zato da vas malo dvignejo in malenkost podaljšajo noge (in jih s tem tudi optično zožajo), pri čemer pa stopala ne bodo trpela kot pri klasični visoki peti. Vse našteto bi lahko nosili na krila in na hlače. 

(foto: pinterest.com) 


(foto: softmoc.com)

Kar se tiče hlač z ozkimi hlačnicami: ne tlačite se v trde, ozke skinny hlače, ki so res narejene za zelo suha meča. Raje izberite ravno rezane hlače, ki bodo na vaši postavi v vsakem primeru izpadle 'skinny', tako da bo volk sit in koza cela. Ostali nasveti za vaša močnejša meča bi bili v zimskem času predvsem debele, nevzorčaste, nesvetleče in temne hlačne nogavice, najlepše in najbolj 'shujševalno' pa je videti, če so krilo, hlačne nogavice in čevlji enake ali zelo podobne temne barve.


2 komentarja:

  1. Super nasveti, tudi tale. Predvsem to, da naj bo cel spodnji del čim bolj enak in čim bolj temen-krilo, nogavice, gležnarji. Najboljši so pa za take noge po mojem škornji. Čeprav je tudi te težko dobiti za močnejše noge.
    In tudi sama sem že skrajno naveličana tega skinny-pajkice-legice trenda, ki se vleče po naših ulicah in se nikakor ne konča. Itak res dobro zgleda samo na dolgonogih suhicah, pa še na njih ne, če imajo krive noge....pri nas pa jih največ vidiš ravno na močnejših postavah. Potem pa dodajo še zgornji del samo do pasu, pa kakšne tange spodaj, o moj bog, ne veš, kam bi gledal.... :-)

    OdgovoriIzbriši