ponedeljek, 10. november 2014

Vprašanje bralke: kako nositi hlače in nizke gležnjarje?

Imam vprašanje glede nizkih gležnjarjev, ki so bolj prefinjeni. Ker imam "en kup" ozkih do ravnih hlač, me zanima, kako naj nosim take čevlje zraven, če sploh. Ugotavljam, da se mi ozke hlače, če obujem nizke gležnjarje, okoli gležnja prav nerodno gubajo. Ne vem, ali bi jih zatlačila v čevlje, pa je potem problem pri sedanju in vstajanju, ker zlezejo ven, ali bi jih ignorirala, pa naj se gubajo. Oziroma ali lahko te čevlje obujem samo k pajkicam in krilom?
Zakomplicirano, saj vem. Hvala za odgovor.

Pozdravljena,


glede tega vprašanja ni pravega ali napačnega odgovora, ampak je vse skupaj stvar debate. Najelegantneje boš zaobšla vse zadrege tako, da boš na svoje prefinjene gležnjarje brez pete nosila ozke hlače sedemosminske dolžine. Kot pove že samo ime, so take hlače videti, kot da bi jim manjkala zadnja osmina dolžine, torej so dolge ravno nekje do vrha malce višjih čevljev, zaradi česar se z njimi zelo lepo kombinirajo. Teh hlač je zadnja leta ogromno in čeprav pri strankah opažam, da so sprva v trgovini skeptične do njih, se pogosto izkaže, da so videti mnogo bolj urejeno kot (pre)dolge ozke hlače, ki se v kombinaciji z nizkimi čevlji znajo prav grdo gubati. 

(foto: romantiquenadrebel.com)

(foto: Tina Martinec Selan)

Druga varianta je ta, ki si jo omenila. Če so tvoje hlače res zelo ozke spodaj (že skoraj na meji pajkic), jih brez problema lahko pustiš, da se pri vrhu čevlja oziroma okrog gležnja malo nagubajo, če tkanine le ni preveč. Tretja varianta (tudi zelo moderna trenutno) je, da si ozke hlače spodaj za nekaj centimetrov zavihaš, tako spet dobiš neko sedemosminsko dolžino, o kateri sem govorila. 

(foto: pinterest.com)

Zelo moderne so tudi hlače, ki se spodaj zaključijo s patentom (pojejo na vižo vedno bolj prisotne 'športno-ležerne' komponente v modi), tudi take bi šle lepo na nizke gležnjarje. Vsekakor pa bi vse od naštetega odsvetovala, če so hlače širšega modela, spodaj široke ali na zvonec. V tem primeru se hlače pač pusti, da naravno padejo čez čevelj. 

6 komentarjev:

  1. Tile prispevki "Vprašanje bralke", so vsi tako suuuper, praktični in vsakodnevni!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. sem vesela, da je rubrika brana in popularna. še naprej vabljene in vabljeni k pošiljanju vprašanj :)!

      Izbriši
  2. Uporabni nasveti! Men tudi moti to gubanje.
    Sem sprobala v praksi zavihat in imam danes podoben outfit kot je na zadnji sliki;) Všečno=)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. me veseli, Eva, da je inspiracija z mojega bloga takoj obrodila sadove ;)

      Izbriši
  3. Vprašanje bralke :-) : Hrepenim po hlačnem krilu do kolen/čez kolena, torej t.i. culottes. Vem, da gre za moderno oblačilo, vseeno do sedaj še nisem našla obsežne ponudbe in tudi ne izdelkov, ki bi mi bili všeč (bolj klasični materiali/slogi, kot ne). A jih sploh kdo prodaja? In s čim naj njih oblečemo ta prave ženske, torej take z nespregledljivo postavo? :-)

    (Krasni nasveti, ja!)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. zanimivo vprašanje, ker sem v zadnjem času dobila na mail kar precej vprašanj za blog, bo morda trajalo nekaj časa, da odgovorim, ampak obljubim, da bom skušala odgovoriti tudi na tole vprašanje :)

      Izbriši