nedelja, 1. junij 2014

Vprašanje bralke: Kako kombinirati rumene hlače?


Zdravo,
sama imam vprašanje, kako bi lahko skombinirala rumene hlače z drugimi barvami. Mogoče kakšen predlog v sliki?
Najlepša hvala za namige in lep dan.
Goa Lou

Pozdravljena,

prilagam dva kolaža, ki povzemata logiko kombiniranja rumenih hlač za poletje. Prvi prikazuje elegantnejšo kombinacijo, primerno za službene in podobne obveznosti (v kolikor služba ne zahteva najformalnejšega kodeksa oblačenja z omejeno barvno shemo). Rumene hlače sem kombinirala z belim čipkastim topom in klasičnim temno modrim suknjičem; tudi torba, salonarji in ogrlica ponovijo enake odtenke, zaradi česar je učinek minimalističen, zadržan in eleganten. Kombinacija ima to prednost, da greš v njej lahko direktno s službenih obveznosti na večerjo ali poletno večerno pijačo. 

(kolaž: Tina Martinec Selan)

Drugi kolaž prikazuje sproščeno, neformalno poletno kombinacijo, primerno za čez vikend. V njej se lahko odpraviš na sobotni obisk tržnice, se ustaviš na obisku pri prijateljih ali pa jo oblečeš za sproščen dan na poletnem potovanju. Tokrat so rumene hlače v vlogi spodnje plasti, saj glavno vlogo igra daljša potiskana svilena tunika. H kombinaciji sodijo udobne, a vseeno damske sandale, po želji pa se lahko poigramo tudi s poletnimi dodatki, kot je zanimiv cekar ali slamnik. 

(kolaž: Tina Martinec Selan)

V splošnem ne moreš zgrešiti z naslednjimi barvnimi kombinacijami: rumena z belo ali mlečno belo, rumena z vsemi odtenki modre, rumena z nekaterimi pastelnimi odtenki (npr. svetlo turkiznim ali 'mint' odtenkom) ter rumena z ognjeno rdečimi, oranžnimi in toplimi rjavimi odtenki. Kovinske odtenke (zlata, srebrna) pa tako ali tako razumemo kot nevtralne. Popularne so tudi kombinacije rumene in črne ter rumene in fuksija rožnate, vendar sta ti dve kombinaciji že vezani na določen barvni tip, saj na drugih barvnih tipih lahko delujeta preveč agresivno in odvzameta (zdravo) barvo obrazu.
 

10 komentarjev:

  1. Sem za prvi kolaž in 7/8 dolžino :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Moje "ta divje" hlače so spomladansko zelene ...na srečo imam tudi nekaj belih in sivih oblačil za kombiniranje, da ni vedno črna.

    Rumena oblačila, primerno kombinirana, so mi všeč izključno na osebah, ki jih nosijo :-), tistega preskoka "jaz bi tudi" pa nikoli ne doživim. Nič hudega. Tudi meni je prvi kolaž zelo fajn, bi pa predolge hlače ...

    OdgovoriIzbriši
  3. pri delu s strankami opažam, da je rumena precej problematična barva v smislu, da si jo redko kdo upa nositi. no, letošnji trendi (ravno prejšnji teden sem ob obhodu trgovin prav šokirana opazila, koliko rumenih oblačil se najde letos) bodo morda pripomogli k temu, da se je bo v garderobah znašlo nekaj več. po drugi strani je pa tudi res, da z napačnim odtenkom rumene hitro zgrešimo oz. da še zdaleč ne pašejo vsem vse rumene - nekaterim barvnim tipom celo skoraj nobena.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zahtevna barva, predvsem primerna za resnične poznavalce torej :-) Najbrž bo tisti, ki jo zna nositi, naredil toliko boljši vtis in izstopal iz množice ...

      (opažam, da tudi zlatega nakita ne maram preveč in raje nosim srebro/belo zlato - pa ne, da ga imam veliko, in ja, poročnega prstana (rumeno zlato) nikoli ne snamem, a kadar si zaželim nakita, se mi na prste v glavnem prilepijo zadeve srebrne barve)

      Izbriši
    2. pri kovinah smo ženske kar zapletena bitja. na barvnem svetovanju ugotovimo, da nekatere intuitivno vleče v pravo smer (topel kovinski odsev rumenega zlata ali hladen kovinski odsev srebra/belega zlata), spet drugim je bolj pomembno to, kar jim je všeč kot to, kar je zanje bolj optimalno. dokler kovina ne zavzema zelo velike površine, stvar niti ni tako zelo bistvena (no, to je odvisno od tega, kako strikten je kdo pri sledenju 'svojim' barvam). čim pa imamo oblačilo s kovinskim odsevom, ima to že večji vpliv na celotni videz, barvo obraza ...

      Izbriši
  4. Zanimivo, ja .... takole intuitivno bi tudi rekla, da je velikost površin bolj pomembna kot striktno sledenje načelu. Pa mogoče tudi oddaljenost od obraza oz. ogledala :-) Kadar se pogledam v njem, uhane vedno vidim, zato sem opazila, da se ob srebru bolje počutim. Podobno velja za verižice. Zlati prstan pa je pač malo bolj oddaljen od obraza in bistvenega pomena :-), zato se vprašanje ne pojavlja oz. nosim tudi druge iz rumenega zlata.

    Spomnila sem se tudi, da je moja najljubša poletna majica temno modra/vleče na turkizno, s hladno rumeno obrobo okrog vratu in rokavov, ki me kljub načelu "rumene ne nosim" tudi ne moti, ker mi je fajn kontrast.

    Upam, da te ne načvekavam preveč: imaš tudi svojo osebno najljubšo barvo (rdečo?) ali jih je več?

    OdgovoriIzbriši
  5. imaš povsem prav, alcessa.

    me sprašuješ za moje najljubše barve? ta bo pa težka. v moji omari je vsekakor največ temno modre, vseh odtenkov petrolejske, veliko peščenih-nude-pudrastih-zlatih tonov, od živahnejših pa rdeča (topli odtenki), topla zelena, lososova, koralna. imam tudi nekaj temno sivega in rjavega. črnega tudi, ampak malo in to stvari, ki jih gotovo nosim v ne-črnih kombinacijah. izbrati najljubšo barvo (no, razen za šminko, tam ni dvoma ;)) bi bilo tako kot povedati, katerega otroka imam (naj)raje - nemogoče. :)

    OdgovoriIzbriši
  6. :-)))

    (vseeno hvala za poskus :-))

    OdgovoriIzbriši
  7. Oba stila sta zelo všečna! Se da dobiti tudi informacijo o znamkah oblačil iz obeh kolažev?

    OdgovoriIzbriši
  8. Goa Lou, tukaj pa ti žal ne morem pomagati, ker kolaže delam v programu Polyvore in sem bolj kot na znamko pozorna na same kose oz. kombinacijo, ki sem si jo zamislila.

    OdgovoriIzbriši