ponedeljek, 9. junij 2014

Sodelovanje z Ano Klun za prireditev Viktorji 2013

V soboto zvečer sem gledala podelitev Viktorjev in se iz srca nasmejala odličnemu Tadeju Tošu. Pa mi ni samo to polepšalo večera, ampak tudi dejstvo, da sem sodelovala z eno izmed dam na rdeči preprogi. Ano Klun, ženo Boštjana Kluna, zasebno poznam že vrsto let, tako njeno postavo kot tudi značilnosti njene koloristike, obraza, njen okus in slog. Zato se nama ni bilo težko ujeti glede tega, kaj bo oblekla na rdečo preprogo. Sodelovanje je potekalo kar na daljavo, kar pomeni, da so lep čas sem ter tja leteli maili z neštetimi fotografijami, predlogi, opisi, mnenji in poročili s terena. Ana je sama predlagala nekaj krojev oblek, pri čemer je bila grška drapirana klasika na eno ramo najina skupna in odlična odločitev. Ko se je pustila prepričati v to, da bi varno črnino zamenjala za zanimivejšo 'midnight blue' barvo, pa je obleka na njej sploh zaživela. Pasek na obleki je črn, prav taki pa so bili tudi preprosti sandali s peto. Pri modnih dodatkih sva se pogovarjali o trenutno zelo modnih 'ear cuffs' s kristalčki, a se je Ana raje odločila za klasično opcijo 'chandelier' visečih uhanov s srebrnimi kamenčki. Motiv odseva tudi srebrna 'clutch' torbica. Takoj je sprejela moj predlog frizure, nekoliko postrani spete fige, ter videza zadimljenih oči v modro-sivih tonih v kombinaciji z nevtralnimi ustnicami.
Moram priznati, da sem se med dogovarjanji in pripravami izredno veselila sobotnega končnega rezultata, saj je bil zamišljen stajling v moji glavi res odličen – klasičen, izčiščen, eleganten in premišljen. Na koncu je Ana še presegla moja pričakovanja, saj sem ob fotografijah res obstala odprtih ust in brez pripomb. Tudi šivilja, frizer in vizažistka so odlično opravili svoje delo.

(foto: last Ane Klun) 

 (foto: rtvslo.si)

Ana pravi o svoji izkušnji takole:
Ko mi je mož povedal, da sva povabljena na Viktorje, mi je skozi glavo šinila le ena misel: “Kaj bom oblekla!” Glede na to, da sem bila 4 leta bolj kot ne le doma z majhnima otrokoma, mi omara ponuja vse vrste super udobnih superg ter športnih oblačil. To je pa tudi vse. Torej, začeti je bilo potrebno resnično na samem začetku. Obleka - dolga. Čevlji – s peto. Torbica - pismo. O.k., to je bilo jasno in samoumevno. Barva pa črna, moja pač, čeprav po tihem vem, da ni prava in da me varljivo zavetje črnine po krivem potepta. Nekako sem vedela, kakšen končni izgled bi želela doseči, a sem tudi hkrati spoznavala, da ta reč ni niti približno tako enostavna, kot se mi je zdela. Ko nisem bila z mislimi pri otrocih ali delu, sem si belila glavo, kaj bo najbolj primerno in kako bo najbolj prav, najbolj optimalno, najbolj po moje, najbolj 'odglavedopet', se je rešitev ponudila kot na dlani. Tina Odglavedopet. In koščki so se začeli ujemati. Tina je bila prava prva pomoč. Pokazala sem ji nekaj meni všečnih oblek in zabava se je začela! Vedela sem, da sem rešena, da sem s Tinino pomočjo in vodenjem »na konju«. Tip obleke, kroj obleke, barva obleke, materiali, šivilja, čevlji, torbica, uhani, frizura, lak, ličenje. Kje, kam, kdaj, pri komu, pojdi tja, kupi to, tega ne potrebuješ, raje poglej še to,… mozaik se je zlagal v celoto, bilo je po moje, blizu in ob vsakem predlogu ali zamisli sem se počutila v svoji koži. Zato sem ti, Tina srčno hvaležna, da si me za roko peljala po poti do končnega videza in predvsem do tega, da sem se na prireditvi izjemno dobro in sproščeno počutila ter bila zadovoljna odglavedopet. 

(foto: last Ane Klun)

(foto: mediaspeed.net)

2 komentarja:

  1. odlični nasveti in res lepo oblečena Ana. primerno, glede na dogodek. še vedno pa jih je vse preveč neprimerno oblečenih na takšnih in drugačnih dogodkih javnega značaja.

    OdgovoriIzbriši