ponedeljek, 5. maj 2014

Aprilska PL-preobrazba: gospa Irena

Gospa Irena ima precej tipično hruškasto postavo z močnejšim spodnjim in ožjim zgornjim delom telesa. Prav zaradi močnih bokov, stegen in pravzaprav celotne dolžine nog krila ni oblekla vse od osnovne šole, kar je neverjetnih štirideset let! Zato mi je bil toliko večji izziv združiti zakonitosti njene koloristike, oblike postave in njenih let ter jo, seveda, obleči v krilo. Upam, da so ji napotki za ustrezno dolžino krila ter zakonitosti oblačenja tega tipa postave dali kakšno idejo, kako bo v bodoče popestrila svojo garderobo s kakšnim novim kosom, po možnosti krilom, seveda ;). Priznala je, da so ji že izbrane barve precej nove in sveže, saj do zdaj – razen po modri – po njih ni posegala. Mislim tudi, da smo se odločili za zelo lepo barvo las, ki zaradi bolj svetlo pepelnate, šampanjske barve deluje bolj naravno od prejšnje rumenkaste blond, ki je pri ženskah pogost rezultat domačega barvanja.










1. outfit: temnejša notranja plast oblačil in 'dogajanje' na zgornjem delu telesa so načini, kako odvrnemo pozornost očesa od močnejšega spodnjega dela. Elastične kavbojke zaradi temne barve in kroja na zvonec uravnotežijo noge, medtem ko se oko ustavi na zanimivi usnjeni jakni, ki lepo barvno pristaja Ireninemu obrazu.
kavbojke Dorothy Perkins, top Weekend by Max Mara, usnjena jakna Marella, balerinke Dorothy Perkins, torba Wallis





2. outfit: kadar ženske z močnejšimi nogami nosijo krilo, naj se krilo konča na najožjem delu noge okrog kolena. Na ta način damo nogam laskavo obliko in jih poudarimo na najlepšem delu. Preostanek nog naj bo nevtralen in naj se zaključi s čevlji, ki so barvno blizu barvi nog in/ali hlačnih nogavic. Zgornji del Ireninega telesa je drobnejši od spodnjega, zato ji pristajajo krajše jopice, boleri in podobno, ki se končajo okrog njenega ozkega pasu in lepo poudarijo ta del telesa.
obleka Twin Set by Simona Barbieri, jopica Wallis, čevlji Melluso, torba Sir Oliver



3. outfit: tudi dolgo krilo je laskav način za nošenje krila za spodaj močnejše postave. Izbrano krilo z zanimivim detajlom uravnoteži boke in ni povsem oprijeto. Ozka džins jaknica in s kamenčki okrašene balerinke poskrbijo za mladostno noto, medtem ko večja ogrlica – trenutno zelo moden kos – doda sijaj obrazu in se pokloni trenutnemu modnemu trendu.
krilo Weekend by Max Mara, t-shirt Weekend by Max Mara, džins jaknica Mexx, ogrlica Top Shop, balerinke Le Babe



Irena mi je napisala svoje vtise o preobrazbi takole: »Pozdrav, kot prvo se želim zahvaliti celotni ekipi za profesionalen pristop in prijetno druženje, ki je bilo zame nekaj novega. Celoten proces je potekal v sproščenem vzdušju, kar mi je veliko pomenilo, saj je moja začetna trema kaj hitro izginila. Želim vam sporočiti, da bom pri nakupovanju oblačil vsekakor upoštevala vaše napotke.«





Vse fotografije: Sanja Martinec.

Članek o preobrazbi si lahko preberete tudi na Planetu Lepote.

2 komentarja:

  1. Ful fajn (mladostno in to), sploh pričeska je krasna. Pa kombinacija z dolgim krilom, džins jakno in ogrlico je istočasno malce drzna in zelo dobro kombinirana.

    Me pa zanima naslednje: predvidevam, da obstajamo tudi ženske z barvo las, ki nam od vseh možnih najbolj paše in barvanje ni potrebno? Sprašujem izključno zato, ker tvoja preobrazba velikokrat obsega barvanje las in me zanima, ali so barve iz škatlice v tvoji praksi v večini primerov lepše od naravnih.

    OdgovoriIzbriši
  2. alcessa, vsekakor. če boš pogledala zgodovino preobrazb, boš videla, da se v veliki večini primerov zelo držimo tega, da ne gremo barvati las v xy barve, ampak želimo ostati blizu temu, kar ženska ima po naravi in to morda samo malo dodelamo. vsekakor obstajajo barvni tipi (in barve las), ki so videti najbolje s svojo lastno barvo. pri nekaterih pa je pač treba malo 'pomagati', da značilnosti določene koloristike pridejo bolj do izraza. dodatni razlog, da se v PL preobrazbah vedno tudi barva, pa je tudi ta, da damo sponzorju - salonu Mič Styling - možnost, da se izkaže ne samo s striženjem, ampak tudi z dobrim občutkom za kvalitetno barvanje las.

    OdgovoriIzbriši