ponedeljek, 12. maj 2014

Kako nositi rumeno?

Rumena je barva, ki se je ženske običajno nekoliko bojimo (bo pa rumeno kot najljubšo barvo igrače ali celo oblačila izbral marsikateri otrok). Tiste mlade ženske, ki več in rade zahajajo v trgovine s hitro modo, so si morda že izbrale svoj kos v rumeni barvi za letošnjo pomlad. (Med nedavnim hitrim sprehodom po mestu sem namreč videla kar dve mladi dami v identičnem živo rumenem suknjiču, obe pa sta ga kombinirali na skinny džins in belo bluzico.) Tudi sicer je to sezono opaziti več rumene v kolekcijah oblikovalcev, ta pomladna barva pa je vključena tudi v sicer povsem 'resne' kose, kot so poslovne dnevne obleke, suknjiči, hlače na rob in podobno.

(foto: fallinginstyle.com)

(foto: fabsugar.com)

Kako nositi rumeno, če smo do nje nekoliko zadržani? Prvo pravilo je, da izberimo kos oblačila ali modni dodatek, ki ne zavzema velike površine na telesu, če si z barvo še nismo povsem domače. Že zanimiva dekorativna ogrlica ali pas na obleki lahko doda pljusk rumene, brez da bi se ob tem počutile kot velikonočni pirh. 

(foto: theoutnet.com) 

(foto: shamelesslysparkly.com)

Naslednje pravilo je, da izberimo oblačilo rumene barve za tisti del telesa, ki se ga ne bojimo poudariti. Primer: dame s širšo zadnjico tako verjetno ne bodo izbrale ozkih rumenih hlač, ampak morda raje tuniko ali pulovrček v tej barvi. Tretje pravilo, ki je izredno pomembno, pa govori o barvnih kombinacijah z rumeno. Svetlopolte, svetlolase ženske naj izberejo svetle kombinacije, npr. rumeno-belo, rumeno-svetlo modro, rumeno-peščeno in tako dalje ter se izognejo kričečim kombinacijam in vzorcem. 

(foto: lipstickalley.com)

Temnolaske lahko posežejo tudi po kombinacijah rumene s črno, temno modro, temno rjavo ipd, pri čemer je treba imeti v mislih, da smo v kombinaciji živo rumene s črno lahko hitro podobne čebelici Maji ali prometnemu znaku, zato gre morda razmisliti o alternativah. Rumena se odlično razume z vsemi odtenki modre, zato za tiste zelo skeptične nasvet: v kombinaciji z džinsom zagotovo ne boste zgrešile. In še za konec  medtem ko je potrebno pri izbiri ustreznega odtenka zase paziti na to, ali smo v smislu barvnega tipa hladno ali toplo obarvane, rdečelaskam pristaja rumena v skoraj vsakem odtenku.

(foto: Sanja Martinec) 

(foto: Sanja Martinec)

4 komentarji:

  1. Zdravo,
    sama imam vprašanje kako bi lahko skombinirala rumene hlače z drugimi barvami. Mogoče kakšen predlog v sliki?
    Najlepša hvala za namige in lep dan.
    GL

    OdgovoriIzbriši
  2. pozdravljena,
    tole vprašanje bom obravnavala kot samostojen vnos pod rubriko 'vprašanja bralcev' - čim prej, kot mi le časovno znese :). hvala za vprašanje!

    OdgovoriIzbriši
  3. Se spomniš moje rumene torbice? Zelo pogrešam!

    OdgovoriIzbriši
  4. nisi našla še nič podobnega? letos bi se skorajda moralo kaj najti :).

    OdgovoriIzbriši