torek, 10. december 2013

Decembrska PL-preobrazba: gospa Martina

Martina, ki smo jo preobrazili v začetku decembra, mi s stališča postave ni predstavljala nobenega posebnega izziva, saj ima za svoja leta in glede na tri odrasle otroke zavidljivo postavo. Pač pa sem takoj, ko sem jo videla, dobila vtis 'nebrušenega diamanta', iz katerega bi dobra frizura, malo ličil in ustrezna oblačila naredili pravi mali čudež. 



Resnično se je pokazalo, da je preobrazba zelo dobro uspela, saj je razlika v Martinini drži, hoji in obnašanju pred preobrazbo in med samim fotografiranjem na koncu preobrazbe prav bodla v oči. Izbrala sem mladostna oblačila, ki so poudarila Martinin nekoliko francoski, nonšalantni slog ter seveda dopolnila njeno obarvanost in postavo. Glede na decembrsko praznično vzdušje pa sem izbrala tudi oblačila, ki se bolj ali manj bleščijo in tako mogoče komu dala idejo za kakšen večerni praznični outfit.



Prvi outfit je sestavljen tonsko iz temno vijoličnih in temno modrih odtenkov. Vzorčaste hlače so lahko bolj urejena in atraktivnejša alternativa siceršnjim Martininim (raztegnjenim) kavbojkam, majica s srebrnimi aplikacijami, tanjši plašček in uhani pa nevsiljivo dopolnijo kombinacijo. Modni zašiljeni čevlji brez pet nudijo udobje in 'updejtan' videz.
hlače Stefanel, majica in plašček Pennyblack, čevlji Lea Foscati, uhani Dorothy Perkins



Ker mora za moj okus vsaj ena kombinacija vsebovati krilo ;), sem izbrala črno krilo do kolen, ki sem ga dopolnila s črnimi debelimi žabami in črnimi salonarji s polno leto. Martina nikoli ne obleče krila ali rdeče barve, zato je outfit zanjo predstavljal dvojni preskok izven njene cone udobja. V kombinaciji s kraljevsko ogrlico in zapestnico bi to kombinacijo Martina lahko oblekla tudi za bolj svečano priložnost, npr. božično večerjo in podobno.
krilo Pennyblack, jopica Dorothy Perkins, hlačne nogavice Topshop, čevlji Mauro Teci, ogrlica in zapestnica Freedom by Topshop



Tretji outfit je najbolj svetleč in tudi najbolj 'rock'n'roll', sestavljajo pa ga ravno rezane elegantnejše črne hlače, svetleča tunika smaragdno turkizne barve in črna usnjena jaknica. Martina in njeni hčeri so bile zelo zadovoljne z doseženim učinkom in se strinjale, da je Martina v njem videti 10 let mlajša. Črna pisemska torbica je primerne velikosti za zvečer, a vseeno dovolj robustnega materiala in dizajna, da lepo parira tej rockerski kombinaciji.
hlače S'Oliver, tunika in usnjena jakna More&more, pisemska torbica Pennyblack, čevlji Mauro Teci, uhani Dorothy Perkins




Martina je vtise o preobrazbi povzela takole: »Bil je (pre)kratek dan, ki ga še dolgo ne bom pozabila, saj se je vse vrtelo okoli mene, za kar se moram v prvi vrsti zahvaliti hčerki, ki me je prijavila. Z vsem sem zelo zadovoljna in vesela, ker ste mi pokazali, kako se ženska lahko lepo uredi in se tako potem tudi počuti.«




Vse fotografije: Sanja Martinec.

Daljši članek o preobrazbi na povezavi.

6 komentarjev:

  1. Woohooo, ODLIČNO! Sploh outfit s smaragdno obleko je čisto moj stil ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. tudi jaz sem zelo zadovoljna s preobrazbo.

    OdgovoriIzbriši
  3. kako nikoli ne obleče rdeče, če pa je že na preobrazbo prišla v rdeči majčki?

    OdgovoriIzbriši
  4. Tina tu imaš res prelepo oblekico! Zelo všeč <3

    OdgovoriIzbriši
  5. Na tale zadnji outfit bi krasno pasali tudi glunge bulerji... ene hude sem videla v Emporiumu, tudi Renato so takoj poklicali s stojala ;)

    OdgovoriIzbriši
  6. Anonimni, majčka je bila lososove barve in gospa je povedala, da je to njena edina stvar v garderobi, ki ni črna ali temno modra.

    Tika, hvala!

    Špela, bi pasali, če ima človek tak stil. tudi jaz sem jih letos že veliko lepih videla.

    OdgovoriIzbriši