torek, 10. september 2013

Misija nemogoče ali kupovanje otroških oblačil v centru Ljubljane

Nekaj tednov nazaj, ko smo hčerko začeli navajati na kahlico, sem se med sprehodom po centru mesta spomnila, da bi šla kupit nekaj parov spodnjih hlačk zanjo. Pa sem obstala v zadregi, kam naj sploh grem. Po premisleku sem se spomnila, da bi – če kje, to znali imeti v Nami na otroškem oddelku. Žal so imeli tam le eno znamko spodnjega perila za otroke, ki je precej draga (za ceno enega para dobim v kakšni drugi trgovini cel paket spodnjih hlačk) in še to ne v njeni številki. Stvar me je osupnila. Najprej sem se spraševala: ali sem res jaz tako zahtevna, da bi rada v centru kupila tako banalne stvari kot so otroške spodnje perilo, nogavice in podobno, ali je nekaj s centrom mesta preprosto narobe?? Odločila sem se za slednje. Zdi se mi docela neverjetno, da sredi prestolnice ni trgovin z otroškimi oblačili. Tako smo se prisiljeni voziti na v nakupovalne centre izven centra, kjer se sicer dobijo lepa otroška oblačila po normalnih cenah, a za tistega, ki nakupovalnih centrov ne mara, je to prava muka. Zakaj znamke, kot je npr. Okaidi, nimajo svoje trgovine v centru mesta? Zakaj Zara in H&M, ki imata lepo ponudbo otroških oblačil in trgovini s ponudbo za odrasle na najbolj 'prometnih' ljubljanskih ulicah, nimata oddelka za otroke tudi v mestu? Edini trgovini z otroškimi oblačili sta Maxi in Nama (ter nekaj butične ponudbe na Starem trgu), a tam je ponudba včasih omejena ali pa se preprosto ne dobi številke. Glede na veliko število staršev, ki se z otroki v vozičkih sprehajajo po mestu, sem prepričana, da bi bilo povpraševanje veliko; zase vem, da bi mi tovrstna ponudba zelo olepšala in olajšala nakupovanje za moja otroka ter da bi zato še raje hodila po centru Ljubljane, kjer sem tako rekoč vsakodnevno. 

6 komentarjev:

  1. Piši na občino. Ne hecam se. Center postaja do prebivalcev vedno bolj neprijazen. predvsem me zanima kdo rabi vse tiste banke, ki so zasedle najboljše lokacije?!

    OdgovoriIzbriši
  2. Podobno se že leta sprašujem sama in res pogrešam vsaj eno od teh trgovin v strogem centru. Sicer je poleg Name še Maxi, ki pa ima tudi navite cene. Ko so v centru odpirali hm sem sprševala zakaj neki ne odstopijo enega nadstropja otroški modi, mi je nekdo tam namignil, da bi potem bila prevelika gužva zaradi mamic z vozički, kar bi odgnalo druge stranke... Nisem pa prepirčana ali je to res pravi razlog.

    OdgovoriIzbriši
  3. Vanja, to z bankami na najbolj hot točkah mesta je res nagravžno. namesto da bi bili butiki z izdelki slovenskih oblikovalcev, trgovine s čevlji, otroškimi stvarmi, igračami in podobno. mogoče je res za pisat, imaš morda kontaktni naslov ...?

    Anonimna, hm, morda je to en izmed razlogov, ampak ne vem, če ni še kaj drugega zadaj. sploh Zara potem nima tega izgovora, če je že H&M res bolj na ozko zasnovan kot prostor. mislim, da so otroška oblačila kar donosna reč, saj je treba stalno nekaj dokupovati, tako da biznis bi pomoje dobro tekel ... enak problem je tudi z otroškimi čevlji, tudi tega je v centru premalo.

    OdgovoriIzbriši
  4. spet kimam. kot oseba, ki RES ne mara nakupovalnih centrov in mi je obisk enega projekt, na katerega se psihično pripravljam mesece (se ne hecam, se mi zdi, da se vsakič, ko kakšnega obiščem, postaram za nekaj let), bi imela otroške oddelke v emporiumu v centru (emporium ne štejem med nakupovalne centre, ker je bolj človeku prijazen, nima slabega zraka in ni tako hrupen). spodnje hlače in majice smo ravno kupili v Nami, ko je mama hotela še po nekaj parov, jih ni bilo več - razgrabljene. še chicco je šel. tam bi jaz imela svojo trgovino - saj veš, katero. superge za juniorko sem ravno kupila na bolhi, veliko enostavneje kot se spravit v Torri d'Europa, kjer smo jih s težkimi mukami kupili lani. enake težave sem imela v nosečnosti, ko sem hočem nočem bila primorana obiskat supernovo. Se strinjam z negodovanjem nad poplavo bank in kaj bi moralo biti tam namesto njih.

    OdgovoriIzbriši
  5. se strinjam, Špela. tudi jaz pogrešam Chicco na Wolfovi, kjer se je občasno dalo kaj dobiti, tudi čevlje in kaj za darila. in tudi za Emporium (to ni trgovski center, ampak je multibrand trgovina, teh je v tujih mestih malo morje in so super) sem se spraševala, zakaj nimajo otroškega oddelka - se mi zdi, da bi tam marsikdo kaj kupil.

    OdgovoriIzbriši
  6. Moje mnenje poznaš, saj se velikokrat skupaj jeziva nad temi rečmi.
    Mirno lahko rečem, da bi zapravila še več za otroške cunje, če bi imela v mestu Zaro in H&M kids.
    Babe, kaj pa če bi pisale Zokiju, brez heca? :D
    Ali še bolje, da gremo z mularijo kar direkt k njemu? :))

    OdgovoriIzbriši