torek, 24. september 2013

Ženskam prijazno nakupovanje v Velenjki

Stavim, da je ni ženske med nami, ki ne bi vsaj kdaj bentila nad tegobami nakupovanja, ko jo spremljajo naveličan mož, sitni majhni otroci in neprijazno okolje nakupovalnega centra, kot nalašč pa se v zadnjem trenutku izprazni še baterija na telefonu. V nakupovalnem centru Velenjka so mislili na vse. Novi lastniki in arhitekti so trgovino zasnovali tako, da je nova notranja oprema karseda ženskam prijazna. To pomeni veliko dnevne svetlobe, nežen, a nevsiljiv vonj v trgovini, živahne barve in raznoliko ponudbo. Za majhne otroke so pripravili prostor z igrali, kjer so na voljo tri animatorke, tako da lahko otroke brez slabe vesti pustite, da se varno igrajo, medtem ko se vi v miru sprehodite po trgovinah. Za moške prav tako načrtujejo del trgovine, kjer bodo lahko v miru prebrali kakšen časopis in pustili izvoljenkam, da se same razgledajo naokrog. Na hodnikih so udobne sedežne garniture, ki so namenjene temu, da se lahko usedemo, razmislimo o nakupih ali se le družimo, medtem pa lahko tudi napolnimo izpraznjeno baterijo prenosnega telefona ali računalnika. 

(foto: Klemen Kokol)

Na posebno otvoritev za medije nas je povabila njihova predstavnica za stike z javnostjo Helena Ajdnik (Kreativus), prijetno popoldne pa je minilo v druženju z domačinkama Natalijo Verboten in Aljo Krušič ter posebno gostjo Svetlano Makarovič. 

(foto: Klemen Kokol)

Ob dobri hrani in palačinkah (made by Natalija ;)) smo poklepetali in uživali v dobri družbi, nato pa poskusili tudi poseben koktajl 'Velenjka', ki bo naprodaj samo v tej trgovini. Za tiste, ki ste doma v tem delu Slovenije ali za tiste, ki se boste peljali mimo, zagotavljam prijetno šoping izkušnjo.

(foto: Tina Martinec Selan)

(foto: Klemen Kokol)

P.S.: Natalija Verboten, ki je v resnici prav tako luštna, prijazna in preprosta, kot se zdi s televizijskih ekranov, je rekla, da tako oblačila za nastope kot tudi za prosti čas vedno kupuje s svojo stilistko. Prepričana sem, da je to razlog, da je vedno brezhibno urejena svoji postavi primerno, ter si želim, da bi več medijsko izpostavljenih oseb razmišljalo na tak način. 

(foto: Tina Martinec Selan)

4 komentarji:

  1. Vidim, da ste se luštno imele :) Mene sicer ta nakupovalni center ne bo videl in najraje bi, da bi lahko kupila vse v "navadnih" trgovinah, ampak kaj naj, takle mamo ;) Mogoče bi lahko investitorji za spremembo razmislili o nakupovalni vasi, se mi zdijo še najbolj človeku prijazne oz. najmanjše zlo. Zares prijetno pa je nakupovanje v kakšni peš coni mestnega središča. To imam pa zelo rada :)

    OdgovoriIzbriši
  2. meni je sicer vsako nakupovanje prijetno (zase ali za druge - to pač preprosto rada počnem ;)), ampak se strinjam, bistveno drugačen je občutek, če lahko človek združi obisk trgovin še z lepo arhitekturo, prijetnim ambientom za kavo ... no, v mrzli hladni zimi pa imajo tudi šoping centri svoje prednosti ;).

    OdgovoriIzbriši