nedelja, 26. maj 2013

Vprašanje bralke: hlače z etno potiski

Pred nekaj tedni me je prijateljica vprašala za mnenje o vzorčastih hlačah in legicah, ki so to sezono zelo moderne in jih je povsod polno. Njeno vprašanje se je glasilo nekako v smislu, komu pristajajo te hlače in kako jih skombinirati, da lepo izpadejo.

(foto: ittybittybomb.com)

Letos res povsod mrgoli hlač in legic z najrazličnejšimi potiski, še sploh prednjačijo t.i. tribal ali plemenski vzorci, ki spominjajo na etno vzorce Afrike ali Južne Amerike. Povedati moram, da težko povsem nepristransko izrazim mnenje o njih, ker mi osebno niso preveč všeč. Seveda pa to ne pomeni, da se jih ne da skombinirati tako, da bi dobili lep outfit.
Najprej moramo ločiti med pižamastim modelom hlač s plemenskimi potiski in legicami. Prve so običajno širše, iz lažjih materialov, druge pa seveda povsem ozke, kar je značilno za legice (morda je komu bližji izraz pajkice). Pri obeh modelih se moramo zavedati, da so primerne za tista dekleta in ženske, ki s spodnjim delom telesa nimajo težav v smislu odvečnih kilogramov na zadnjici, bokih ali stegnih. Kot vsako drugo vzorčasto oblačilo so namreč tudi take hlače ali legice zelo vpadljive, zato z njimi ne želimo dodatno poudarjati odvečne teže ali pogledov pritegniti na tisti del telesa, s katerim nismo zadovoljne. Zavedati se moramo tudi, da so to izrazito casual vrste hlač in kot take neprimerne za formalnejše outfite, npr. za službe, kjer se zahteva zadržano poslovno oblačenje ali za priložnosti, ki kličejo po umirjenih tonih in eleganci.

Široke, t.i. pižama hlače z vzorci bomo najlepše skombinirale na teliran, oprijet zgornji del, npr. na ozek suknjič in preprosto majico pod njim. Za barvno kombinacijo izberimo katero izmed temnejših barv v vzorcu hlač, enako velja za čevlje, ki naj bodo vsaj elegantne balerinke, še boljši pa so salonarji ali sandali s peto, sploh če so hlače širše. S tem, ko bomo med seboj 'zmešale' casual in zelo trendni videz hlač z elegantnejšimi kosi, bomo nekoliko dvignile videz teh hlač in se izognile vtisu, kot da smo se pravkar zbudile in od doma odšle kar v pižami (slednje je sicer trenutno res 'in', a se bojim, da pižama look enostavno ne paše nikomur, še Sofio Coppola raje vidim v čem drugem ;)). 

(foto: play.com, zara.com, cheapyrpurse.com, chicbag.co.uk)

Če pa nas mikajo legice s tribal potiskom, priporočam, da z oblačilom na zgornjem delu telesa nekoliko uravnotežimo igro volumnov in izberemo npr. asimetrično tuniko iz tanjše pletenine, morda srajčno obleko (spet kos, ki je v tej sezoni zelo 'in) ali pa daljše zunanje oblačilo kot je trenčkot ali parka. 


(foto: cosstores.com, fashionjunkee.com, zara.com, net-a-porter.com, weddbook.com)

V obeh primerih videz zaokrožimo z izbranimi dodatki, osebno bi se izognila nakitu z izrazitim etno pridihom, da ne bo končna kombinacija res spominjala na odpravo domorodcev. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar