ponedeljek, 22. april 2013

Kate Middleton in barve

Kate Middleton ali Duchess of Cambridge, kot jo uradno nazivajo v Veliki Britaniji, je ena tistih žensk, ki je zagotovo najbolj na udaru medijev in fotografov. Kot žena britanskega prestolonaslednika se zelo dobro zaveda, kako pomembna je njena javna podoba, saj si vsako njeno oblačilo, vsak modni dodatek ali vsako pričesko ogleda na miljone ljudi po vsem svetu; njeni outfiti morajo biti brez napak, da ne bi sebi in kraljevi družini nakopala slabega ugleda. Osebno se mi zdi, da Kate uspeva zelo lepo združevati brezhibno klasiko dobrega, dragega, aristokratskega okusa z novejšimi znamkami, ki so cenovno in stilsko blizu tudi mlajšim generacijam žensk. Ne le da pogosto nakupuje tudi v t.i. 'high street' trgovinah kot so Zara, Top Shop in podobno, znana je tudi po tem, da isto oblačilo obleče večkrat, le v drugačni kombinaciji. Nič čudnega, da je njena priljubljenost velika, saj je s temi dejanji pokazala, da je ena izmed navadnih smrtnikov, zato se ženske toliko lažje poistovetijo z njo.

Nedavno sem v britanski izdaji revije Vogue zasledila zelo zanimiv članek o Kate in njenem slogu. Še posebej me je pritegnila procentualna analiza tega, katere barve nosi in kako pogosto, saj mi je to le dodatno potrdilo, kar sem že dolgo vedela. Kate se namreč dosledno oblači v skladu s svojim barvnim tipom; ne bi me presenetilo, če bi imela v svoji osebni ekipi tudi CMB-barvnega svetovalca ali svetovalko, saj so njeni outfiti vsi po vrsti povsem v skladu z njeno koloristiko. 

(skenirano iz revije Vogue UK, feb. 2013)

Ob skenirani fotografiji omenjene barvne analize njenih outfitov prilagam tudi del njene barvne CMB palete, iz česar je zelo dobro razvidno, da Kate nosi le barvne odtenke iz svoje palete. Še več, bolj pogosto kot se neka skupina odtenkov pojavlja v njeni paleti (npr. skupina modrih odtenkov), toliko pogosteje se Kate odloči za outfit v teh odtenkih. Kot CMB-barvni svetovalki mi je seveda v veselje videti, kako dodelan slog ima Kate, za kar so nedvomno v veliki meri zaslužni tudi pravi odtenki, ki jih izbira zase. 

(foto: Tina Martinec Selan)

10 komentarjev:

  1. Zelo zanimivo :) Dejansko je Kate ena izmed tistih redkih javnih oseb, pri kateri nisem nikoli pomislila, da ji outfit ne bi pristajal.

    OdgovoriIzbriši
  2. tudi jaz. čeprav klobučki in podobno niso nekaj, kar bi Slovenci in Slovenke nosili, se mi zdi na njej vedno vse skupaj zelo čedno, okusno in primerno njenemu položaju ter vlogi.

    OdgovoriIzbriši
  3. Fajn članek. Res profesionalna tale Kate, od a do ž! Meni se zdi zanimivo tole kraljevo pravilo, da nikdar ne sme biti brez hlačnih nogavic. Drugače pa super vidt, da nikoli ne zgreši odtenka oz. kako je zadaj res cela znanost in trening kraljevega obnašanja in oblačenja. P.S. zanimivo bo spremljat, kako bodo oblačili royal bejbija;)) lp,eva

    OdgovoriIzbriši
  4. Eva, pravilo glede hlačnih nogavic (in zaprtih čevljev) je pravzaprav kar univerzalno pravilo, ki velja za vse protokolarne dogodke in vse udeleženke le-teh (tudi pri nas, ne le v VB). seveda pa je zadaj za kraljevo družino, kot si rekla, en kup strokovnjakov, ki skrbijo za to, da je vse tako, kot mora biti.
    ne dvomim, da bo tudi detece karseda 'zrihtano' :D.

    OdgovoriIzbriši
  5. Kako pa je s pravilom glede klobučkov? Kraljica vem, da ni nikoli brez ...

    OdgovoriIzbriši
  6. klobučki pa so bolj del tradicije (za katero je znano, da jo Angleži zelo upoštevajo) kot protokola. v preteklosti je pravila glede nošenja klobukov, rokavic in pokritih ramen+rok določala anglikanska cerkev (za obrede v cerkvi) in tega se predvsem za poroke še vedno precej držijo. klobuki pa so znana britanska posebnost, dobro znana je prireditev konjskih dirk v Ascottu, kjer obiskovalke dobesedno tekmujejo v tem, katera bo nadela bolj ekscentričen klobuk in si s tem priskrbela zagotovo mesto v družabnih kronikah ;).

    OdgovoriIzbriši
  7. klobuki so krasno pokrivalo. žal, ga nadenem redko :/

    OdgovoriIzbriši
  8. Petra, tebi klobučki res pristajajo, ker si tako damska. morda bo v prihodnosti več prilik zanje :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Še dobro, da si omenila Royal Ascot! Sem šibala pogledat, kdaj je. In kupila dve vstopnici. Letos sicer najcenejšo opcijo v upanju, da naslednje leto sediva kje višje :D

    OdgovoriIzbriši
  10. to, Polona! kakšen klobuček & toaleto boš izbrala :D? pričakujem reportažo, jasno ;)

    OdgovoriIzbriši