ponedeljek, 8. april 2013

Kako stilirati hlače za svečano priložnost?

V prispevku o outfitih z Viktorjev se je med komentarji pojavilo zanimivo vprašanje bralke, in sicer » ... kako stilirati hlače za posebno priložnost, ne da bi tvegali 'kelnarski' videz ...«.
Čeprav posebne priložnosti, kot so večerni svečani dogodki, poroke, krsti, birme, maturantski plesi in podobno, kar kličejo po koktejl ali daljših oblekah, vsekakor drži, da lahko na primeren način skombiniramo tudi hlače in smo v njih videti elegantno, ženstveno in svečano. Prvi pogoj za to je, da izberemo primeren kroj in tkanino hlač, ki naj bo čimdlje od 'dnevnih' ali casual modelov. Jasno je, da džins ne bo primeren za tovrstne priložnosti, enako velja za večino drugih dnevnih materialov, ki se radi mečkajo (mehki bombaži, lan). Izberimo material, ki ima določeno težo, da tkanina lepo in težko pade, kar hlačam takoj da večerni videz. Primerne so kombinacije s tanjšo volno, svilo, pa tudi brokat, žakar, gladek žamet ali svetleče tkanine. Nadalje se odločimo za primeren model hlač, ki naj laska naši postavi. Če bomo izbrale ožje hlače (oprijete, ravno rezane), potem lahko v zgornjem delu izberemo tudi bolj voluminozno tuniko, svečano pletenino in podobno. 

(foto: siol.net) 

(foto: stylemtv.com)

Če izberemo širše hlače, kot so široke ravno rezane hlače na rob ali haremke z orientalskim pridihom, pa moramo paziti, da v zgornjem delu kombiniramo ožji, teliran suknjič, oprijet top ali bluzo. 

(foto: glamouradvice.com) 

(foto: oasap.com)

Vedno klasična izbira je tudi smoking videz, to je v najožjem smislu črn strogo krojen hlačni kostim s svilenimi vstavki na reverjih ovratnika in zunanjem robu hlačnic. Določen detajl lahko prilagodimo po svoje (npr. prilagojen kroj suknjiča, zamenjava ravno krojenih hlač za drznejšo alternativo), če pa se odločimo za povsem strogo krojen črn kostim, naj bo vsaj ena podrobnost izrazito ženstvena – zelo lepa je na primer bela bluza z volančki ali naborki. 

(foto: bloomingdales.com)  

(foto: fashioniesta.com) 

(foto: cechicafrique.blogspot.com)

Ključ do svečane kombinacije s hlačami so tako elegantni, plemeniti materiali vseh kosov v izbrani kombinaciji ter seveda dobro prileganje oblačil.
K hlačam za svečano priložnost nujno sodijo visoke pete, izberemo elegantne, damske salonarje z večernim videzom. Zraven pa spadajo tudi manjša, okrasna torbica, ki se nosi v rokah, morebitni uhani, ogrlica ali zapestnica ter seveda primerno urejena pričeska z makeupom.

5 komentarjev:

  1. jaz sicer nisem mahnjena na hlače, ampak sem v navalu neprištevnosti tri leta nazaj kupila črne leggingse, pošite s šljokicami ;) in rokavičke brez prstov za zraven. nimam pojma, za kam bi jih lahko oblekla? :)

    OdgovoriIzbriši
  2. pravi izbor hlač lahko z ustreznimi preostalimi oblačili in obutvijo izpade res zelo šik in svečano. lahko je super protiutež klasični izbiri svečane obleke!

    OdgovoriIzbriši
  3. meni je prva kombinacija čez vse, moje hlače so podobne, samo moja postava ni za takšno kombinacijo :)

    OdgovoriIzbriši