sreda, 9. januar 2013

Trend: opasani plašči

Danes sem na spletni strani WhoWhatWear zasledila lep in zelo nosljiv trend opasanih plaščev. Čeprav so letos zelo modne silhuete prevelikih, škatlastih plaščev, ki so videti, kot bi si jih izposodile iz moževe ali celo očetove omare, pa je za večino postav mnogo bolj laskavo, če tudi s plaščem ali puhovko poudarimo silhueto in tako vsaj deloma nakažemo linijo pasu. To doda definicijo in nekaj elegance tem oblačilom, ki so sama po sebi lahko v nevarnosti, da delujejo preveč športno, premalo ženstveno in celo neurejeno.

(foto: whowhatwear.com)

Pas je lahko del puhovke ali plašča ter narejen iz enakega materiala kot plašč, kot zanimiv in malce drugačen element pa lahko same dodamo usnjen pas. Če je pas tanjši in iz dragocenejšega materiala (lakasto usnje, živalska koža oz. njena imitacija, bleščice, ...), s tem 'dvignemo' raven plašča ali puhovke na elegantnejšo raven. Pas pa je lahko tudi bolj moški, s čimer dobimo rahlo vojaški efekt, kar je letos zelo modno.
Tudi sama nosim svoje puhovke in plašče pogosto prepasane (fotografija je sicer stara dobra dva meseca). Vse skupaj se mi zdi lep primer nečesa, kar dobro deluje, tudi če v danem trenutku to ni ravno v trendu. Če slučajno je, pa še toliko boljše ;).

(foto: Tina Martinec Selan)

9 komentarjev:

  1. ja, pasovi...jih moram vrečt na plano. povej prosim, kam daš pas, ko slečeš plašč. to je bil moj večen problem. super ritka. čigava?

    OdgovoriIzbriši
  2. všeč, s pridom uporabljam.
    sem pa zadnjič gledala en film o Stalinu oziroma iz tistih časov in sem opazila, da so imele ženske tako prepasane plašče. ;) pa vojaki tudi. ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Petra, ha, dobro vprašanje. jaz ga kar zvijem in položim tja, kamor odložim tudi šal, rokavice in kapo. zdaj pozimi je tega materiala veliko ;) ...
    za ritko pa nisem prepričana, katero misliš, če ne moje :P :P

    Katarina, ja, definitivno vojaški videz, če je pas robusten, debelejši in ne preveč 'nobel'. zato je pa treba potem uravnotežiti vse skupaj še s čim 'girly' ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. Jaz pas.ponavdi spravim kar v torbico. Menj široka silhueta nikakor ne paše, zato vse plašče nosim s pasom.

    OdgovoriIzbriši
  5. v torbici je gotovo na varnem, pa še pozabit ga ne moreš, ko odhajaš ;). ja, široka silhueta je kar problem, ker paše res redkim, ostale v njej izgledamo le močnejše ali pa stalno noseče ;).

    OdgovoriIzbriši
  6. uh, jaz pa vedno cvikam, da pas kje pozabim. ali da ga izgubim, če mi je vroče in plašč samo odpnem. zato še tiste pasove, ki so že originalno del plašča, v takem primeru zadaj zavežem ali zapnem, ko vihram z njimi s kolesom - se mi je že zgodilo, da je spotoma odletel ;)

    OdgovoriIzbriši
  7. če je vroče, je zgodba seveda drugačna ;). sicer pa se meni ne bi moglo zgoditi, da bi pas pozabila, enako kot ne pozabim kape in rokavic + šala, ko vse skupaj slečem (npr. na obisku, v lokalu ipd.).

    OdgovoriIzbriši