torek, 22. januar 2013

PL-stilska preobrazba meseca januarja: gospa Maruša

Le kdo bi si mislil, da je že eno leto od tega, kar smo s portalom Planet Lepote začeli s projektom stilskih preobrazb! Če se ozrem nazaj, je za nami kar lepo število zelo uspelih preobrazb, za nekatere od preobraženk tudi vem, da jim je naša preobrazba dejansko spremenila življenje in da so od preobrazbe dalje bolj urejene, bolj samozavestne in da to opazi tudi njihova okolica. Super, kajne :)?

V tem mesecu je bila za preobrazbo izbrana gospa Maruša z Gorenjske. Njena hči in sestra, ki sta jo prijavili že lani jeseni, sta želeli, da bi bilo to družinsko darilo za Marušin rojstni dan. No, darilo je prišlo z nekajmesečno zamudo, a vseeno je gospa Maruša domov odšla z nekaj prekrasnimi novimi oblačili, ki smo jih skupaj izbrale za nakup. Že kar takoj mi je gospa Maruša namreč povedala, da si želi nekaj novih oblačil in povedala tudi, kaj bi ji najbolj prišlo prav; z mislijo na to sem tudi izbrala oblačila za stajlinge.





V svojem izboru sem poudarila značilnosti njene koloristike ter adute njene postave, ob tem pa sem želela, da bi Maruša delovala mladostno in sveže, a vseeno popolnoma primerno za svoja leta. Izkazalo se je, da rada nosi prevelika oblačila, ki pa ji ne odvzamejo nobenega kilograma, ampak včasih bolj obratno. Prav tako ima ─ kot številne ženske ─ določene zadržke glede kril in svojih nog, a sva tudi to prepričanje obrnili na glavo. Edini manjši problem je velika številka njene noge, zaradi česar nisva imeli veliko izbire pri čevljih, a ene lepe in primerne salonarje sva k sreči vseeno našli (je pa gospa Maruša za vsak slučaj tudi s sabo prinesla en svoj rezervni par, če se ne bi v trgovini nič našlo ;)). 




Prvi outfit je sestavljen iz črnega krila, zanimivega topa z rožastim vzorcem, črne torbice ter odprtih salonarjev z zmerno visoko peto. Outfit je tiste vrste, da ga lahko gospa Maruša nosi tako v hladnejših mesecih, če izbrane kose plasti na primerno jopico, suknjič ali plašč, prav tako pa ji bodo popestrili spomladanske dni.
krilo Olsen, top Wallis, torba S'Oliver, čevlji De Robert




Drugi outfit je sestavljen iz preprostega krila, suknjiča ter majice oz. topa. Barve so kot nalašč za gospo Marušo, saj poudarijo njeno polt, barvo las ter oči, kroj suknjiča pa usmeri pogled v Marušin ozek pas. Suknjič lahko pozimi nosi za v službo, v prehodnih pomladnih ali jesenskih mesecih pa ji bo služil kot vrhnje oblačilo.
top Marella, suknjč Olsen, krilo Marella, torba S'Oliver, čevlji De Robert




V zadnjem outfitu si je gospa Maruša zelo želela poskusiti tudi kakšno obleko, saj pravi, da težko najde kaj, kar bi ji hkrati pristajalo in ji bilo tudi všeč. Izbrana obleka z drapiranim detajlom nevsiljivo poudari Marušin izredno ozek pas, bokov pa ne poudari preveč. Zanimiva grafična ogrlica morda ni prva ali najbolj očitna izbira, a z njo iz dnevne obleke lahko naredimo obleko, ki je primerna tudi za kakšno posebnejšo priložnost. Jopico lahko gospa Maruša nonšalantno ogrne okoli ramen, jo obleče ali jo sleče, ko ji postane vroče.
obleka Wallis, jopa Marella, ogrlica TopShop, čevlji De Robert 



Menim, da je naša ekipa zelo dobro opravila misijo/darilo za rojstni dan gospe Maruše. Z njeno hčerko Matejo in sestro Heleno pa so takole zapisale v svojem pismu: »V torek sva spremljali Marušo pri preobrazbi in preživeli čudovit dan. Kljub temu, da sva bili samo spremljevalki, ste vsi lepo poskrbeli, da sva se počutili prijetno in izvedeli sva marsikaj koristnega. Navdušeni sva bili nad prijaznostjo vseh sodelujočih - hkrati pa ste na domač, preprost način pokazali profesionalnost vsak na svojem področju. Najbolj pa sva veseli, da je bila navdušena tudi Maruša, saj smo ji preobrazbo namenili kot darilo. Pri izbiri barve las, obliki pričeske, ličilih in oblekah ste zadeli "v polno." Izbrali ste uporabne stvari, kar pomeni, da ne gledate samo, da bo dobro za na spletno stran, ampak se resnično trudite, da ustrežete kandidatki. (Mateja in Helena)«
»Fenomenalno preživet dan, poln koristnih navetov in idej za ličenje, oblačenje in urejanje pričeske. Z vsem ostalim se popolnoma strinjam s Heleninim in Matejinim mnenjem. Bilo je nepozabno!!! (Maruša)«


Fotografije: Sanja Martinec.

Daljši članek o vseh stopnjah preobrazbe lahko preberete na Planetu Lepote.  


3 komentarji:

  1. Vidim, da je gospa prišla v trendovski barvi :) Sicer pa je na teh slikah povsem očitno, kako A kroj krila polepša takšno postavo, kot jo ima gospa.

    OdgovoriIzbriši
  2. res je, Špela. in tudi, kako še zdaleč ni nujno, da je ženska pri 50-ih čisto 'staromamska' ali po drugi strani popolnoma neprimerno 'mulasta' :) (oboje precej pogosto vidim).

    OdgovoriIzbriši