četrtek, 3. januar 2013

Sezona porok in priprav nanje se je začela!

Z novim letom se pričenja še nekaj novega in zelo lepega: pričenjajo se priprave na poroke, ki se bodo zgodile v letu 2013. Tiste, ki bodo ali boste v tem letu neveste, že veste, da je zdaj pravi čas za to, da začnete resno načrtovati svojo poroko. Morda se pomlad in poletje v tem trenutku zdita še daleč, a v resnici temu sploh ni tako. Priprave na poroko, ne glede na to, ali jo začrtamo kot intimen dogodek z le nekaj povabljenci ali kot veliko zabavo s sto in več gosti, vzame ogromno časa in energije. Zato je prav, da si planiranje časovno ustrezno razporedimo in da najprej poskrbimo za tiste vidike poroke, ki se zdijo najbolj pomembni in najtežji. Seveda je za nevesto najpomembnejša odločitev izbira poročne obleke, h kateri sodijo tudi izbira frizure, čevljev, poročnega šopka in poročnega ličenja. 


(foto: Samo Rovan, poroka K. & M.)

Marsikatera ženska že takoj ve, za kakšne vrste obleko se bo odločila; nekatere pa imajo le nedoločeno idejo o tem, kakšne bi bile rade videti na svoj poročni dan, a ne vejo, kje sploh začeti. Izbira ustrezne obleke, ki bo nevesti pisana na kožo, sploh ni lahka odločitev. Potrebno je izbrati pravo vrsto obleke (naj bo to klasična, neklasična, povsem enostavna, moderna, 'edgy', taka s pridihom retro glamurja in tako dalje), model obleke, ki bo nevesti kar najbolj pristajal in poudaril vse lepo na njeni postavi, odtenek obleke (ki je lahko v klasičnem razponu številnih belih in bež odtenkov ali pa popolnoma neklasičen, odvisno od želja neveste) pa naj laska njeni naravni obarvanosti, da bo njena polt v obleki zasijala kot polt princese ali filmske dive. 

 (foto: Erik Lutman, poroka Ž. & A.)

Morda boste obleko dali zašiti, zato je dobrodošla pomoč pri izboru pravega odtenka blaga zanjo. Čevlji naj se skladajo s celotno idejo obleke in looka, hkrati pa naj omogočajo udobno hojo, fotografiranje, ples in vse ostalo. Nakit je pika na i, saj mora biti ubran z obleko in šopkom, a ne sme zasenčiti neveste. Skratka – toliko neznank, kjer je nasvet svetovalke še kako dobrodošel. Zunanje izurjeno oko namreč lahko nevesti pomaga izbrati prave poudarke, dodelan videz pa nevesto spremeni iz povprečne v dih jemajočo.
Seveda je tukaj tudi ženin, za katerega obstajajo določena priporočila v smislu, kaj je primerno za moško poročno obleko, med katerimi barvami in kroji oblek lahko izbira, pa vse do (zelo pomembnih) detajlov v obliki odtenka kravate, izbora manšetnih gumbov, ustreznih čevljev itd. 

(foto: Samo Rovan, poroka: P. & A.)

Naj bodo vaše priprave na poroko lepe, čim manj stresne in prežete z gotovostjo, da izbirate zase optimalno obleko, poročni dan pa zato brezskrben in nepozaben! Poročne fotografije bodo spomin, ki ga boste kazale svojim otrokom in vnukom, zato bodite na njih zares brezhibne. Za vse vrste svetovanj, naj gre le za detajle v obliki izbire čevljev ali nakita ali pa za celoten poročni stajling, sem vam na voljo, informacije na: info@odglavedopet.si ali na 031-802-351.

4 komentarji:

  1. krasni 'domači' kolaži in super prispevek :)

    OdgovoriIzbriši
  2. no, jaz sem (bila) nevesta s prvega kolaža fotk. že v štartu sem vedela, da ne bom v belem, mi je pa pri dokončnem izboru žlahtne zlatkaste barve seveda pomagala Tina in njen nasvet je bil neprecenljiv. priporočam Tino! :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Jasno, da vsaka tega nima v "krvi", ampak mislim, da bi vsaka ženska vedela, kaj ji "pristaja", če bi si prisluhnila. Ko sem jaz rekla DA, sem že vedla, kaj od obleke pričakujem. In vsi poskusi drugih, da me prepričajo, da mi "pristaja" nekaj drugega, je bil zaman. Zame je dobra obleka, ki mi pristaja k moji "barvi", s tem ne mislim na barvo kože, ampak na karakter. Zato si tudi ne predstavljam, da bi me oblačil nekdo drug, nekdo, ki me ne pozna. Zato mislim, Tina, da je tvoje delo zelo zahtevno, ker moraš biti pri opravljanju le tega, že pol psihiatra :-). LP!

    OdgovoriIzbriši