četrtek, 26. april 2012

Četrta PL-preobrazba: Tjaša


Za četrto aprilsko PL-preobrazbo smo med prijavljenimi izbrali Tjašo. Tjaša je 27-letna mamica iz Celja, ki ima probleme z občutkom, da že vse življenje tiči v enakih oblačilih ter ima enako frizuro – ne da bi bila prepričana, ali je to res optimalno zanjo. Zato se je prijavila na preobrazbo, da bi ji končno strokovnjaki povedali, kaj ji pristaja. Predvsem se je veselila novih idej in nasvetov v zvezi s kombiniranjem oblačil, saj so kombiniranje, predvsem pa uporaba barv in izbira nekoliko manj casual oblačil zanjo problem.
Tjašo sem z velikim veseljem 'vzela v roke', ker je bila odličen primer lepe, postavne mlade ženske s prekrasno naravno obarvanostjo (rdeči lasje, porcelanasta polt s pegicami, zelene oči), ki je z napačnimi oblačili, predvsem pa napačnimi barvami (črna!) nehote zakrila svojo naravno lepoto in  potencial svoje obarvanosti, postave in videza sploh.


S frizerkama Anjo in Petro iz Mič Stylinga v City Parku smo se strinjale tako glede bakrene barve kot tudi glede oblike frizure, modernega paža s frufrujem, ki ga tudi doma ne bo težko vzdrževati. Tjaša kot naravna rdečelaska najbolj zasije v rdečih odtenkih las, njeni lasje, ki so redki in se hitro cepijo, pa so najbolj primerni za srednjo dolžino. Frufru lepo uokviri njen droben obraz.



Vizažistka Aleksandra jo je naličila skladno z njenimi naravnimi barvami, pri čemer je imela zelo malo dela s korekcijo kože, saj ima Tjaša tako rekoč brezhibno polt. Za oči je uporabila odtenke oliv in mahu, za lica in ustnice pa nevtralne bakrene odtenke, ki le poudarijo Tjašine tople barve obraza.

Za Tjašo sem v Emporiumu v BTC-ju z velikim navdušenjem izbrala oblačila v odtenkih, ki so v njeni barvni paleti. Ker je rekla, da se pogosto kar malo 'skriva' v kavbojkah in črnini, sem se po posvetu z njo odločila za to, da jo oblečem tudi v krilo oz. obleko ali dve ter ji tako pokažem njeno ženstveno plat. Med pomenkom oz. posvetom o izbranih odtenkih je tudi sama hitro videla, kakšno uslugo njenemu obrazu naredijo pravilno izbrane barve ter odtenki, nad čemer se je hitro navdušila in tudi sama priznala, da je črna zanjo in njeno obarvanost najslabša možna izbira. 






Med vsemi  oblačili, ki so prišla v ožji izbor, sem tako naredila štiri stylinge, ki vsi poudarijo Tjašino drobno, lepo postavo: dva s hlačami in dva z oblekami. Mislim, da fotografije govorijo same zase. Upam, da je Tjaša videla, kako lahko s pravimi barvami las, make-upa in oblačil polaskamo svojemu obrazu in mu podarimo zdrav, sijoč videz ter da si bo od zdaj upala urediti se tudi za vsakodnevne priložnosti.

1. outfit: kavbojke Marella, top Wallis, suknjič Liu Jo, torba Furla, balerinke Pretty Ballerinas, prstan Wallis



2. outfit: obleka s.Oliver, pas Stefanel, jopa Stefanel, sandale Top Shop



3. outfit: hlače Salsa, top Pennyblack, usnjena jakna Pepe Jeans, sandale Weekend, torba Stefanel, zapestnica Wallis



4. outfit: obleka Pennyblack, sandale Weekend, torbica Dorothy Perkins, ogrlica Wallis
 

 
Tjaša se je po končani preobrazbi vidno zadovoljna in žareča odpravila proti domu, svoje vtise pa je takole strnila: »Imela sem se super. Dobila sem veliko dobrih napotkov, kako se obleči in katere barve mi ustrezajo. Odzivi so full dobri, vsem sem všeč in vsi govorijo, kako mi barva las poudari oči. Hvala za vse nasvete in za prečudovit dan.«

 Vse fotografije: Sanja Martinec.


Daljši članek o preobrazbi si lahko preberete na tejle povezavi.

9 komentarjev:

  1. Odlična! Upam, da se Tjaša zaveda, kaj je zamujala vsa ta leta v črnini. Poletje, ki prihaja, bo ne glede na vreme zanjo nedvomno toplo in v barvah :)

    OdgovoriIzbriši
  2. mislim, da je ob tem, ko človek vidi pod svojim obrazom pravi odtenek ter nato učinek, ki ga le-ta ima na njegov videz, vsakomu jasno, kako pomembne so prave barve.

    samo opomba, nisem tega vključila v članek: ne bi rada dala vtisa, da sem proti črni nasploh ali da mislim, da nikomur ne paše - le obravnavati jo je treba kot vsako drugo barvo ter razumeti, ali ti dejansko pristaja (in naredi uslugo tvojemu obrazu) ali je boljša izbira kakšna druga barva.

    OdgovoriIzbriši
  3. Super... pa moram po dolgem času zaviti v Stefanel, krasne stvari si izbrala :-).

    OdgovoriIzbriši
  4. Super! Še posebej krasna je v Pennyblack oblekci, posebno na fotki samo do pasu :)
    Predlagam peticijo, da pozivamo proizvajace oblek, naj prenehajo izdelovati glavnino v črni. Jaz bi veliko rajši videla polne police drugih barv, tudi pri zimskih kolekcijah, še posebno plašče, škornje itd.

    OdgovoriIzbriši
  5. super mami, hvala.
    špela, se popolnoma strinjam! tudi jaz bi raje barve in to ne glede na sezono. tako se mora pa ženska kar fejst namučiti, če želi zimski plašč ali škornje v kamelji, temno modri, sivi ipd. barvah. vse črno, groza. tudi pri lažjih kosih oblačil se zdi, kot da so najboljši kroji vedno v črni. no, jaz sem že tako zverzirana, da črne skoraj ne opazim več po trgovinah :)

    OdgovoriIzbriši
  6. joj, jaz se bi tudi rada prijavila :)
    krano!

    OdgovoriIzbriši
  7. živjo.
    tudi jaz rada spremljam tvojo zelo zanimivo in lepo stran:)

    sem se pa ob zdajle ob preobrazbi malo po "filozofsko" zamislila pa me zanima, tina, kaj misliš o tem: človekov stil nekaj izraža in če se oblači po svoje se to zaradi nekega pač razloga, ki ga čuti. Potem pa, ko mu stilist nadene nove barve, kroje ipd. dejansko postane to drug človek - ni to neke vrste nasilje? Ker človek sam ni prišel do tega, ampak je bil to poseg od zunaj.

    Sej zanimivo je gledat pri malčkih, kako si hitro želi sam izbrati oblačila, ne pa da mu jih mamica pripravi:)Samo, da bo samostojen in izviren.

    No, saj verjetno je to tudi namen stilista: pokazat človeku, kaj mu v resnici pristoji, da on lahko sam potem gradi svoj stil.

    Ampak za tako spremembo v vsakdanu se moraš tudi sam tako počutit, ker če ne hitro, ko je stilska preobrazba končana, zdrsneš nazaj v sramežljive kavbojke in črn pulover:)

    OdgovoriIzbriši
  8. ninaeva, najprej oprosti, ker sem zaradi številnih dogodkov v zadnjih dneh popolnoma spregledala tvoje vprašanje.

    vsekakor se strinjam s tem, kar si napisala in o tem tudi sama veliko razmišljam - kako pristopiti do človeka/stranke odprto, z najboljšimi nameni seveda (moj namen je, da bi vsaka moja stranka od mene odšla zadovoljna in da bi izgledala najbolje, kar se (zanjo) da), a da ne bi bila agresivna v tem.
    deloma se odgovor na tvoje vprašanje skriva v dejstvu, da pomoč stilista človek poišče prostovoljno. kar pomeni, da z nečim pri sebi, svojem stilu in videzu ni zadovoljen, da nekaj ne štima, ter da pomoči oz. izhoda iz tega ne najde sam. tak človek je zato tudi odprt do sprememb in nasvetov, ker si želi, da ga nekdo nauči, kaj mu pristaja in kako iz ssvojega videza izvleči kar najboljše.
    zagotovo imajo ljudje najrazličnejše stile in dokler so z njimi zadovoljni, ni nobenega problema. ko se nekomu nekje zatakne, pa sem tukaj jaz, da priskočim na pomoč.

    drugi del odgovora pa bi bil to, da ne gre pri vseh strankah za enako 'mero' preobrazbe. to, kar delamo s Planetom Lepote, so nekako celostne preobrazbe, pač v skladu s ponudbo posameznih pokroviteljev akcije. moje stranke pa ne želijo vse 'komplet' preobrazbe - nekatere da, druge ne. nekatere želijo, da jim povem vse, od zanje optimalnih barv do krojev do kombinacij, ..., druge si želijo le občasno pomoč pri izbiri določene toalete za posebno priložnost ali le potrditev smeri,v katero že same razmišljajo.

    upam, da sem ti vsaj deloma odgovorila :).

    OdgovoriIzbriši