sobota, 14. april 2012

Barve, ki poudarijo naše adute

Vsak posameznik se rodi z enkratno kombinacijo barve oči, las in kože. Čeprav se barvo las da z lahkoto spremeniti, nekateri pa posegajo tudi po obarvanih lečah za oči, so barve, ki so nam bile dane z rojstvom, okvir, ki nas močno zaznamuje, določa naš videz in od katerega je tudi močno odvisno, kateri barvni tip smo ter katere barve nam posledično najbolje pristajajo.
Zagotovo je imel že vsak od nas izkušnjo z nakupom nekega oblačila, ki nam je bilo v trgovini zelo všeč, nam je lepo pristajalo in poudarilo našo postavo, ko pa smo ga po nakupu prinesli domov, je žalostno obležalo v omari. Možno je, da ga sploh nikoli nismo oblekli, ali pa smo ga enkrat ali dvakrat poskusili obleči, pa nam preprosto nekaj 'ni štimalo', saj ta sicer lepi kos ni deloval skladno z našimi barvami. Po drugi strani je vsakemu gotovo znana tudi situacija, ko oblečemo npr. jopico, ki poudari barvo naših oči, kože in las ter v njej preprosto zasijemo. Sledijo komplimenti sodelavk, sorodnikov, prijateljev v slogu: »Si bila pri frizerju?«, »Nekaj je drugačnega na tebi, videti si fenomenalno!«, »Videti si, kot bi pravkar prišla z dolgega sproščujočega dopusta!« in podobno. Dejstvo je, da ima vsak človek zaradi unikatne kombinacije barve oči, las in kože določeno paleto barvnih odtenkov, ki delujejo najbolj skladno z njegovo obarvanostjo ter poudarijo vse njegove atribute – sijoče oči, zdrav in spočit videz ter kombinacijo kože in las. Če oblečemo pravi odtenek, ki skladno z obrazom poudari njegove barve, nam ta avtomatično podari spočit, zdrav videz, neredko pa (v primerjavi z napačnim odtenkom, po katerem smo posegali) celo izbriše nekaj utrujenosti, neprespanosti, gubic in let.
Pri barvnem svetovanju je bistvo to, da nam izšolan svetovalec na podlagi eksperimentov z barvnimi krpami blaga določi naš barvni tip, med samim procesom barvne analize pa se lahko tudi sami prepričamo in preizkusimo, katere barve so naše optimalne in katere našemu obrazu ter videzu na splošno ne delajo usluge. Med svetovanjem se svetovalec posveti tudi našemu obrazu in nas naliči skladno z našimi barvami ter nas pouči, kako z minimalno količino ličil doseči optimalne rezultate ter poudariti barvo oči, kože in las. Z izdelano osebno barvno karto (svetovalec se odloča med 24 barvnimi tipi, ko nam določa barvni tip) smo lahko prepričani, da zgrešenih nakupov ne bo več, saj bomo z barvno paleto, ki jo dobimo na svetovanju, od zdaj lahko v trgovini vedno preverili, ali je izbrani kos zares optimalne barve za nas ali ne.


(fotografija: Tina Martinec Selan)

4 komentarji:

  1. A to si delala tudi kakšen tečaj pri CMB? Kaj pa knjige si prebrala? So dobre? Jaz sem si zdaj naročila Colour me beautiful in Colour me slimmer - za svojo dušo,
    da se malo bolj izobrazim na tem področju ;-).

    OdgovoriIzbriši
  2. ja, naredila sem izobraževanje in sem certificirana CMB-barvna in make-up svetovalka.
    knjige imam že dlje časa doma, vendar moram reči, da pravo znanje pride šele ob delu z izkušenim mentorjem in delu na strankah.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ufff to pa res, pravo znanje prinesejo res šele izkušnje ter delo na strankah. Pa občutek moraš imeti za to, oz. moraš biti estet - to mora biti že v tebi. Sem spremljala tvoje članke na PL o koloristiki, tebi res to leži, si prava za ta posel. Malo je takšnih!

    OdgovoriIzbriši
  4. hvala, super mami! ja, izobraževanje je bilo logična nadgradnja tega, kar me je že vsaj 10 let neznansko zanimalo in veselilo. fino je, če se strast do nekega dela lahko materializira tudi v tem, da imajo drugi nekaj od tega. potem imamo vsi (tako jaz kot tudi stranke) win-win situacijo ;).

    OdgovoriIzbriši