torek, 2. avgust 2011

Kiksi z ulic: nalepke na podplatih čevljev

(fotografija: Tina Martinec Selan)

Eden izmed bolj nedopustnih kiksov, ki jih je opaziti na naših ulicah (pa ne le naših, tudi tistih v tujini), so listki, ki jih opazimo na podplatih čevljev mimoidočih. Neverjetno, toda ljudje puščajo na podplatih nalepljene vse sorte stvari: nalepko s ceno, pa nalepko, na kateri je napisana številka čevlja in surovinska sestava, nemalokrat je zraven še nalepka z znižano ceno, če so bili čevlji kupljeni na razprodaji. Sploh slednje so ponavadi skrajno opaznih barv, npr. fluorescentno oranžne, zelene, rumene. Dragi bralci in bralke, na tem mestu vas torej prosim: ko pridete domov z novim parom čevljev in ko se dokončno odločite, da boste par zagotovo obdržali, nemudoma preglejte oba čevlja in z njiju odlepite vse listke, kar jih je mogoče odlepiti. Med hojo in dvigovanjem nog boste tako drugim na ulici prihranili precej neugleden prizor temnega podplata, okrašenega s takimi in drugačnimi nalepkami.


5 komentarjev:

  1. Ooooo, končno je to nekdo spravil na "papir"!
    Nalepke so eden izmed kiksov, ki jih zelo težko prebavim. Preživim nevedne najstnice, nikakor pa ne kakšne wannabe fensi dame.

    V to kategorijo sodijo še prišiti in neodstranjeni listki na rokavih moških suknjičev in plaščev, pa da ne omenjam neodstranjenih šivov na krilih/razporku plašča.

    OdgovoriIzbriši
  2. se strinjam z obema, sicer pa je morda to že tematika za nadaljevalno objavo ... ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Na lov s fotoaparatom v rokah!

    OdgovoriIzbriši
  4. Uf... če bi imela vedno fotoaparat pri sebi, bi bilo takih slik mali milijon :)))) Sem mislila, da samo jaz opazim take neumnosti wannabe fensi dam:)))

    OdgovoriIzbriši