torek, 26. oktober 2010

Stil v nosečnosti

Čas je, da to končno povemo na glas: nosečnost ni čas, da se zapustimo kot ženske, temveč da nadaljujemo s stilom, kakršnega smo imele pred nosečnostjo in ga le malce prilagodimo novi postavi. Pogosto obiskovanje zdravstvenih ustanov, kjer se zadržujejo nosečnice v različnih trimesečjih svojega pričakovanja, ponuja bolj kot ne žalostno podobo. Le peščica jih skrbi za svojo podobo, je oblečena skladno in z določenim stilom; velika večina se utaplja v prevelikih, predebelih, zmuckanih puloverjih, razvlečenih majicah in za nekaj številk preširokih športnih hlačah.

Enako velja za frizuro in ličila. Prevladujejo neumiti in predvsem nestilirani lasje ter utrujeni obrazi brez kančka ličila.

(fotografija je iz knjige Trinny Woodall and Susannah Constantine: What you wear can change your life)

Drage moje, samo zato, ker boste za nekaj mesecev svoje telo posodile dojenčku ter se zredile za nekaj kilogramov, še ne pomeni, da niste več ženske. Vaše telo je lepo in na novo zaobljeno, ponosno ga pokažite v oblačilih, ki kažejo, da se spoštujete in da nekaj daste nase! Če je obraz bolj okrogel in ima morda kak (zaradi hormonov zrasel) mozoljček več, sta to še dva razloga več, da uporabite kanček korektorja ali pudra, namažete trepalnice ter na usta nanesete nekaj glosa ali šminke. Verjemite mi, potrebno je zelo malo, razlika pa je ogromna.

(fotografije so iz knjige Trinny Woodall and Susannah Constantine: What you wear can change your life)

Jasno je, da je treba oblačila nekoliko prilagoditi novi postavi. Nakup temnih kavbojk na elastiko bo nujen, lahko pa jih boste nosile na vse mogoče. Enako velja za krilo iz temnega džinsa do kolen. Investirajte v lepe, viskozne ali tanke volnene tunike do srede stegen ali oblekice do kolen, ker jih boste lahko nosile tako na ozke hlače kot tudi na legice. Zgornjih delov ni treba kupovati v nosečniških trgovinah, kjer je ponudba pogosto zelo omejena, cene pa zasoljene. Običajne trgovine ponujajo zelo lepe tope, majice in jopice, ki jih lahko raztegnete tudi čez trebuh. Marsikaj seveda lahko reciklirate kar iz svoje omare, iz pred-nosečniškega obdobja.

(leva fotografija: www.babybabaloo.com; desna fotografija: academichic.com)

Predvsem pa si dajte duška z lepimi modnimi dodatki, kot so šali, ogrlice, uhani, zapestnice, torbe. Ne pozabite na slikovit odtenek laka za nohte.

Imejte se rade in pokažite to tudi navzven!


(leva fotografija: blogs.babble.com; desna fotografija: posh24.com)


1 komentar:

  1. med svojo drugo nosečnostjo opažam nekoliko več urejenih žensk v domači čakalnici, kar me zelo veseli.
    to 'rundo' tudi sama bolje vem, kaj mi paše, predvsem pa se zavedam, da lastna urejenost vpliva na moje počutje.

    na nohtih se novosti že poznajo :)

    OdgovoriIzbriši