nedelja, 5. marec 2017

Vprašanje bralke: Kako naj skombiniram črtasto majico?

Luštna stranka mi je nekaj dni po svetovanju pisala:

»A veš, da sem takoj naslednji dan uspela priti do trgovine Petit Bateau in si kupila dve črtasti majčki, kot sva se pogovarjali. In imam že oblačilni izziv - pod kaj naj že oblečem takole temno modro majčko z belimi črtami?? Kako si že rekla, da naredim tak french look...?«

Zanjo in za vse tiste, ki se ne morete upreti črtastim zgornjim delom (kot jaz), še zlasti takole na pomlad, sem pripravila nekaj slikic za inspiracijo. Mi je pa bilo kar težko omejiti se na le nekaj kombinacij. Črtasta majica se mi namreč zdi tako versatilna, da za moj okus paše na res ogromno stvari. Sproščene kombinacije naredi bolj zanimive, z njo pa lahko naredimo zelo zanimiv stilski zasuk tudi pri malce strožjih kombinacijah. Verjetno najbolj klasičen stajling, na katerega bi hitro pomislile, bi bil s črtasto majico, modrimi kavbojkami in svetlim trenčkotom. Pa poglejmo še malce drugačne in manj predvidljive kombinacije.

Za zimo lahko črtasto majico super plastimo pod pletenino in parka plaščem v vojaško zeleni; usnjeno krilo doda zanimivo teksturo:

(kolaž: Tina Martinec Selan, Odglavedopet)

En tak pomladni stajling s kavbojkami in usnjeno jakno (ki je lahko kakršnekoli barve, od črne preko bolj barvnih do svetle) je videti takole:

(kolaž: Tina Martinec Selan, Odglavedopet)

Poleti črtasto majico oblečemo z belimi kavbojkami, sandali in dodamo s tropskimi rožami potiskano vrečasto torbo ali cekar:

(kolaž: Tina Martinec Selan, Odglavedopet)

Super kombinacija za zvečer pa črtasta majica v družbi črnega suknjiča in hlač v smoking stilu, z obveznimi salonarji z visoko peto in visečimi uhani:

(kolaž: Tina Martinec Selan, Odglavedopet)

Za konec še nekaj Parižank v črtastih majicah. Če vas zanima, kaj sem o črtasti majici že pisala, pa si lahko preberete tukaj.

(Jeanne Damas, foto: cupofjo.com)

(Caroline de Maigret, foto: habituallychic.luxury)

(Audrey Tautou v filmu Coco avant Chanel, foto: lattelisa.blogspot.com)

(Emmanuelle Alt, foto: pinterest.com)

2 komentarja:

  1. Kako pa to nosiš, če si zelo prsata in še s kakšnim kilogramom preveč?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ira, hvala za vprašanje! vsekakor večje prsi ali nekaj kg preveč niso nobena ovira. poskusi tako, da čez črtasto majico oblečeš temnejši suknjič ali jopo - to te bo vizualno zožilo od strani in postavica bo videti odlično :)

      Izbriši