nedelja, 12. marec 2017

Lepotna ocena: La Prairie Line Interception Duo

Čeprav vozim berlingota in sem z njim zelo zadovoljna (ustreza potrebam velike družine in je prijeten, robusten avto za vožnjo), ne bi imela nič proti, če bi mi kdo za 2 tedna v testno vožnjo ponudil ferrarija. Zato sem z mešanico veselja in zanimanja v testiranje vzela najnovejšo kremo La Prairie Line Interception Duo, ki je zagotovo en izmed ferrarijev na tržišču izdelkov za nego kože. Švicarska znamka La Prairie domuje v čistem okolju švicarskih alp in se ponaša z luksuznim naborom izdelkov za nego kože. Tudi cenovno smo nekje v 'ferrari' območju luksuznih krem; Line Interception Duo stane 310 €. Poleg inovativnega pakiranja dva v enem – dva tulca združena v enem izdelku, vsak s svojo pumpico, ker sta namenjena ločeno dnevni in nočni uporabi – ki omogoča, da kremo z lahkoto vzamemo tudi s seboj na potovanje, obljublja krema intenzivno nego proti vsem vrstam gub in se oglašuje kot podporna krema za vse tiste uporabnice, ki rade posegajo tudi po intenzivnejših sredstvih za podaljševanje mladostnega videza, kot so botoks in podobno.

(foto: Odglavedopet)

Učinek na gube težko komentiram, ker jih v tem smislu še nimam. Lahko pa komentiram sestavine kreme glede na to, kar krema obljublja. Dnevni del kreme (svetlo srebrn tulec) vsebuje za moj okus ogromno koristnih sestavin. Tu so mlečna, glikolna in citronska kislina. Tu je sončna zaščita v obliki kemičnih filtrov, saj dnevna krema nudi zaščito SPF 30. Tu so rastlinski ekstrakti (ekstrakt ginsenga, njivske preslice, ...). Zanimivo pa se mi zdi tudi to, da krema ščiti pred globljimi poškodbami kože, ki jih povročajo infrardeči žarki A. To je novejši koncept zaščite pred sevanjem v kozmetiki (enega izmed znanstvenih člankov na to temo si lahko preberete tule), saj infrardeči žarki niso prisotni le v sončnem sevanju, ampak tudi v zaprtih prostorih zaradi novodobnih naprav, kot so mikrovalovna pečica, računalniški ekrani in podobno. Raziskave kažejo, da je najboljša zaščita pred IR žarki ta v obliki antioksidantov, ki lahko v koži takoj nevtralizirajo nastale proste radikale. 

(foto: http://pubs.rsc.org/-/content/articlelanding/2016/pp/c5pp00451a#!divAbstract)

Line Interception Duo vsebuje številne antioksidante, med njimi piknogenol, askorbinsko kislino (vitamin C), tokoferol (vitamin E) itd. S stališča uporabe je dnevni del Line Interception Duo kreme lahka emulzija, ki se zelo hitro vpije v kožo in na njej ne pušča mastnih sledi. Kljub precej visokemu SPF faktorju (SPF 30) ni prav nič težka. Oba, tako dnevni kot nočni del kreme, sta precej intenzivno odišavljena. Tudi nočni del kreme (temno srebrno siv tulec) ima odlične sestavine, recimo kompleks glikoproteinov, ki je novi La Prairie patent za boj proti globljim mimičnim gubam, ter številne antioksidante in rastlinske ekstrakte (ekstrakt ginsenga, njivske preslice, ognjiča, grozdnih pešk, drevesnega lišaja, zelenega čaja ...), seveda pa ne vsebuje SPF faktorja, ker ga ponoči ne potrebujemo niti ne smemo uporabljati. Tudi nočni del kreme je lahek, sicer malenkost bolj mastno vlažilen od dnevnega, vendar daleč od tega, da bi kožo odvečno namastil ali obtežil. Ker sem kremo testirala tudi v mrazu, vetru, snegu in na soncu na nadomorski višini 2000 m, lahko rečem, da se je odlično odrezala. Verjetno pa bodo ženske z ekstremno suho kožo potrebovale še nekaj dodatnega, kar bo njihovi koži dodalo potrebne maščobe in lipide.
Če imate željo in sredstva za investicijo v dražjo, zelo kvalitetno anti-age kremo z odličnimi sestavinami, potem vas La Prairie Line Interception Duo tandemski duo zagotovo ne bo razočaral.

(foto: Odglavedopet)

Ni komentarjev:

Objavite komentar