ponedeljek, 27. oktober 2014

Vprašanje bralke: srajce za ženske z večjimi prsmi

Ali imaš mogoče na zalogi kak seznam znamk, ki imajo srajce ali bluze za ženske z večjim oprsjem (s tem mislim D košarico ali več)? Se pravi za normalno/suho postavo, pa da ne letijo gumbi naokrog ko jih zapneš :) Hvala!

Marija

Bom kar odkrita, Marija – ženske postave z velikimi prsmi niso rojene za moško krojene zgornje dele oblačil, kar srajce nedvomno so. Stvar je povsem logična, saj je oblika moškega prsnega koša idealna za trde, oglate srajce, medtem ko večje obline in srajce ne grejo dobro skupaj. Tiste ženske, ki jim pristajajo srajce in srajčne bluze, imajo brez izjeme manjše prsi in praviloma manj oblin nasploh. 


(foto: uniqlo.com)

Kot si rekla, se večinoma dogaja, da če je ženski z večjim oprsjem srajca ali bluza prav okrog pasu in po telesu, ji bo čez oprsje preozka, zaradi česar pride do zevanja in kazanja modrčka, spodnje majice ali pač kože, kar je za službo povsem neprimerno, pa tudi sicer sila neestetsko. Tudi če je bluza krojena telirano in vsebuje elastan, skoraj nič ne pomaga. Trše kot je blago, tem manj se 'uleže' po postavi, zaradi česar je stvar lahko videti neurejena, doda pa tudi kakšen ekstra kilogram.
Zato bi te zelo prijazno skušala prepričati v to, da poiščeš sebi primerne in všečne alternative bluzam in srajcam. Zagotovo so na prvem mestu mehki materiali (svila, viskoza, modal, mehak bombaž) in ne 'poštirkan' material moških srajc. Izberi tudi manj klasične, pa zato bolj ženstvene kroje, ki bodo polaskali tvoji postavi, npr. bluze na preklop, bluze z neklasičnim zapenjanjem, bluze z zavezovanjem, pentljami in podobno. 

 (foto: zara.com)
(foto: intimissimi.com) 

 (foto: asos.com)
(foto: uniqlo.com)

Velik, trd ovratnik prav tako (optično) ne naredi nič dobrega za velike prsi, zato ga odsvetujem. Če si zelo želiš srajčni model zgornjega dela, pa bi sama na tvojem mestu izbrala oblačilo, ki sicer oponaša srajco po kroju, vendar se zaradi mehkega materiala povsem uleže in prilagodi postavi.

(foto: intimissimi.com)

Nenazadnje pa tudi strožji službeni kodeksi oblačenja za ženske dopuščajo vse sorte ženstvenih kosov oblačil, ki so pogosto videti enako urejeno, a toliko bolj ženstveno in laskavo za dame z večjimi prsmi, od lepih topov preko tankih, elegantnih jopic do enodelnih oblek. Prepričana sem, da boš našla kaj zase!


 (foto: next-episode.net)

(foto: stylebakery.com)

(foto: beertripper.com)

5 komentarjev:

  1. Pozdravljena! Jaz pa imam drugo izkušnjo. Ker sem skoraj brez prsi - A kosarica, so na meni bliže videti obupno. Ko opazujemo druge ženske, vidim, da bluze in srajce lepo stojijo na oblinah in ne na praznih obesalnikih. Na meni je najlepši puli ali kak pulovercek. Na obline in srajco lepo pride čez se brezrokavnik, ki skrije gumbe.
    LP Simona

    OdgovoriIzbriši
  2. zanimivo, Simona. glede pulijev in puloverjev pa se strinjam, puliji so najbolje videti na ženskah z majhnimi prsmi. hvala za komentar :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Če se vam zdi, da imate večje prsi, je smiselno najprej razmislit o velikosti modrčka, saj je velika verjetnost, da ta ni prave velikosti.
    Jaz npr. nosim 28G (kar bi bilo v slovenskih merah 60i) pa bi na pogled verjetno ocenil, da je moja košarica okoli C oz. D. Jaz svoje modrčke naročam izključno prek interneta, z oblekami pa vsaj približno pašem v konfekcijo 36 (kar pomeni, da kjlub zastrašujoči črki košarice, nisem zelo nadpovprečno obsežna okrog prsi).
    Dobra (no, nepogrešljiva) spletna stran je www.bratabase.com, ki ima cel kup povezav do blogov, ocen, izkušenj ...
    http://www.reddit.com/r/ABraThatFits/ je reddit podforum, ki ima na desni strani zelo izčrpne vodiče, ki govorijo o določanju velikosti, oblike itd prsi in aktivne uporabnice.
    Kar zanesljiv kalkulator velikosti modrčkov so pripravile hrvaške kolegice http://www.sizemapp.com/en/

    Za vizualno predstavo velikosti košaric: http://www.brabandproject.com/

    Obleke za večje prsi znajo narediti pri http://dd-atelier.com/ (češka znamka)
    http://www.bravissimo.com/ (britanci)
    madeinpreston.com (britanci)
    in seveda še kje.

    Vso srečo pri poti do pravega modrčka!
    K

    OdgovoriIzbriši
  4. anonimna, hvala za izčrpne informacije! res je, da ženske večinoma nosijo napačno velikost in model modrčkov, zato včasih (ne pa vedno) niso prsi krive za nepristajanje določenega oblačila. no, vsebina članka vseeno drži :).

    OdgovoriIzbriši
  5. Hey!
    Hvala za spominjanje SizemApp.com-a :) Ja sam osnivacica te stranice te ako zelite jos robe za vece grudi pogledajte si biubiu.pl, pepperberry.com i ddatelier.com.
    Ako zelite jos brendova za robu i grudnjake slobodno mi se javite preko stranice.
    Pozz! AK

    OdgovoriIzbriši