petek, 17. oktober 2014

Čevlji, ki jih potrebujete to jesen in zimo

Že pred časom sem obljubila članek o čevljih, ki jih potrebujete to jesen in zimo. Seznamček, dopolnjen s slikovnim gradivom, je končno tu. Imejte v mislih, da so včasih prav čevlji tisti, ki lahko pričarajo videz in občutek novosti in svežine kljub temu, da nosite star outfit. Povedano po domače: lahko imate oblečene lansko obleko in še starejši plašč, pa boste z novim parom jesenskih čevljev imele občutek, da ste vse nove. 

1. Odbite supergice: časi, ko so se superge nosile samo za v park ali ob sobotah, so davno mimo. Ni vam treba investirati v Chanelovo različico, luštnih superg je ogromno, od priznanih športnih znamk do manj znanih in butičnih variant. Če se gibljete v kreativnih vodah, jih oblecite h krilu in debelim žabam, efekt je odličen!


2. Gležnjarji brez pete: ker spominjajo na motoristične, jih po angleško poimenujejo kar 'biker boots'. Običajno so črne barve in lahko dodatno okrašeni z zakovicami, verigami, sponkami ali zadrgami. Za službeno primerno verzijo si omislite čim bolj gladke in čim bolj prefinjene. Kljub vsemu za strožje kodekse oblačenja tak tip čevlja ni primeren.


3. 'Moški čevlji' z vezalkami: presenetljivo versatilen tip čevlja, ki vas reši med dežnim nalivom in v vsaki kombinaciji deluje 'smart', kar je takoj bonus v službenih krogih. Najbolj moderne različice zadnjih let imajo malenkost odebeljen podplat. Nosijo se seveda tako s hlačami kot tudi krili, za ženstven dotik na tem (sicer moškemu) tipu čevlja pa poskrbijo kovinske barve ali lakirano usnje. Pozorne morate biti le tiste z zelo močnimi meči in gležnji, izberite par, ki bo dovolj kompakten, da bo v ustrezno vizualno podporo vašim nogam, a hkrati ne povsem topo odrezan, da nog dodatno ne odebeli.


4. Gležnjarji s peto: zelo ženstveni in seksi so gležnjarji z visoko peto, ki so letos pogosto brez prstov ('peep toe') ali jim v detajle izrezano usnje doda zanimivo teksturo. V toplejših dneh in večerih jih lahko obujete na bose noge – ne pozabite na primeren jesenski lak za nohte – v hladnejših dneh pa kombinirate z debelimi žabami ali nogavicami, bolj drzne lahko v kontrastni barvi. Tudi bolj nenavadni modeli hlač (npr. haremke, jahalne hlače in podobno) so s takimi gležnjarji super kombinacija.



5. Zašiljeni salonarji  s peto: večni čevlji, ki naj ne bi manjkali v nobeni premišljeno sestavljeni omari; če pa jih že imate, lahko investirate v drugačno barvo ali letos zelo modne okrašene verzije. Tiste, ki ste za čisto klasiko, ki paše povsod, poiščite zašiljene salonarje s tanko peto v črni ali kožni barvi. Učinek neskončih nog zagotovljen. 

Vsi kolaži: Tina Martinec Selan

7 komentarjev:

  1. Komaj čakam, da bo vreme za gležnjarje z visoko peto (Trenutno smo še v fazi za balerinke)

    Še do lani sem se zgražala nad pisanimi suprgami, letos pa se mi zdijo čedalje bolj zanimive - vsaj na drugih :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. jaz imam doma vse, nosim oz. bom nosila pa pretežno 1 - 3 ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Super! Variante od 1-3 so mi kot pisane na kožo, glede na to da pet ne nosim, ker me bolijo noge že ko jih vidim.

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja, pri visokih petah po navadi goljufam: ko jih imam obute, grem do avta v garaži, se vsedem vanj in se pustim odpeljati v kino, tam odštorkljam v dvorano (karte plačam doma po internetu) in odsedim svoje, odštorkljam v avto in se pustim peljati domov, iz garaže uspešno dosežem stanovanje in kot prvo sezujem čevlje.
    Ampak lepota pa je bila, lepota! :-D

    (ma ne, malce že še prenesem ... moji gležnjarji imajo sicer 9-cm-petko, vendar imajo tudi neko posebno tehnologijo pet oz. podplatov za lažjo hojo, kar dejansko malce opazim - bom že vedela, pri moji velikosti noge :-))

    OdgovoriIzbriši
  5. Vanja, tudi mene so včasih, potem ko sem jih pa začela nosit, sem ugotovila, da sploh ni tako hudo :).

    alcessa, za lepoto je treba potrpeti al kako že pravijo naše mame in babice :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Hvala za super članek. Imam pa vprašanje glede nizkih gležnjarjev (kot so na sliki spodnji desno, torej bolj prefinjeni). Ker imam "en kup" ozkih do ravnih hlač, me zanima, kako naj nosim take čevlje zraven, če sploh. Ugotavljam, da se mi ozke hlače, če obujem nizke gležnjarje, okoli gležnja prav nerodno gubajo. Ne vem, ali bi jih zatlačila v čevlje, pa je potem problem pri sedanju in vstajanju, ker zlezejo ven, ali bi jih ignorirala, pa naj se gubajo. Oziroma ali lahko te čevlje obujem samo k pajkicam in krilom?
    Zakomplicirano, saj vem. Hvala za odgovor.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala za zanimivo vprašanje, obdelam ob priliki na blogu kot vprašanje bralke :).

      Izbriši