sobota, 3. avgust 2013

Na kratko o kratkih hlačah

Čeprav nisem največja fanica kratkih hlač (ne na sebi ne na drugih ženskah), so kratke hlače na nek način super. So praktične, ne povzročajo zadrege, ko se je treba usesti ali skloniti, ne omejujejo gibanja (zato so to športno oblačilo štvilka ena med poletjem), ni pa tudi bojazni, da bi v njih ob močnejšem sunku vetra vsemu svet pokazale vse, kar imamo pod krilom – le spomnite se na Marilyn Monroe. Je pa res, da so kratke hlače en najbolj tricky kosov, kar jih je, in zato je dobro vedeti, kako naj jih izberemo, da nam bodo naredile čim večjo uslugo. Na kratko – kratke hlače morajo biti pravega sloga, pravega kroja in prave barve za nas, seveda pa je pomemben tudi celoten stajling.

(foto: zara.com)


Pri mnogih ženskah so prav boki, spodnji del trebuha in zadnjica tista področja, ki so najbolj problematična, zato je najti dobre kratke hlače za večino oblik postav prava znanost. Prepričana sem, da nobena ženska noče biti videti kot oblečena v šotor. Zato bodite pozorne na:
  • izbor tkanine: splošno pravilo je, da naj ženske z večjo konfekcijsko številko izberejo mehkejše tkanine, ki se lepše prilegajo večjim oblinam. Vitke ženske lahko izberejo trše tkanine.
  • kroj: ta je seveda v največji meri odvisen od tega, ali bi kratke hlače nosile za šport ali bi jih kombinirale za t.i. 'mestne' outfite. V vsakem primeru velja, da vitkejša kot je ženska, strožje in bolj telirane modele lahko izbere. Polnejšim postavam lepše pristajajo nekoliko mehkejši kroji. Je pa res, da ogromne, pošvedrane, brezoblične kratke hlače ne pristajajo nikomur.
  • dolžino: čisto kratke hlače so v redu na plažo ali za šport – aerobiko, tek in fitnes. Tako kratke hlače, da so praktično spodnjice in iz katerih moli spodnji del zadnjice, so vulgarne v vsakem primeru, ne glede na starost ali priložnost, pa čeprav vam je mogoče všeč, da moški na veliko buljijo v vašo zadnjo plat. Bermude so bolj laskava in elegantnejša možnost, vendar so videti najlepše na vitkih ženskah. Za ustrezno dolžino morate upoštevati dolžino in obliko svojih nog, sredina stegna je precej popularna dolžina za kratke hlače. Če so vaše noge kratke, na kratke hlače obvezno kombinirajte čim bolj odprte sandale, da noge optično podaljšate.
  • podrobnosti: če imate na bokih nekaj odvečnih kg, se izognite okrasnim detajlom, žepom in volumnom na tem mestu. V tem primeru je tudi bolje izbrati temnejšo barvo, npr. temen džins ali kakšen drug material.
  • stiliranje: če želite kratke hlače (zelo modne so odrezane krazke hlače iz džinsa z worn-in videzom) stilirati na urbani način in jih nositi za v mesto, poskrbite za ustrezen kontrast na zgornjem delu telesa. Pri tem imam v mislih, da uravnotežite količino izpostavljene kože in korigirajte morebiten zelo športen videz kratkih hlač. Na raztrgane kratke hlače iz džinsa npr. kombinirajte tuniko z dolgimi rokavi, ohlapen top, morda celo tanjšo jopico ali svileno jaknico. 
(foto: withloveshmon.wordpress.com)

Za konec: kratke hlače so načeloma športno/casual oblačilo, zato niso primerne za veliko večino službenih okolij, izognite se jim tudi za elegantne in večerne priložnosti. Edina izjema je hlačno krilo (kjer pa gre bolj za krilo kot za hlače, zato ne spadajo zares v kategorijo kratkih hlač) ali eleganten svilen kombinezon, oboje pa za svečano priložnost nujno kombinirajte na visoke pete.

 
(foto: clothesusonline.com)

(foto: alibaba.com)

5 komentarjev:

  1. Hej, kako sem le spregledala ta članek ?!? Očitno pomanjkanje časa... jaz stalno tičim v kratkih hlačah iz jeansa od Devetke, novi pridobitvi letošnjega poletja. Neprecenljive.

    OdgovoriIzbriši
  2. Špela, ne skrbi za malce poznejši komentar, med poletjem je zaradi dopustov vse nekoliko počasneje, tudi objave na blogu. hvala za komentar :)!

    OdgovoriIzbriši
  3. še jaz na kratko o kratkih hlačah: nisem fenica ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. Katarina, kaj pa rek 'nikoli ne reci nikoli' ;)?

    OdgovoriIzbriši