ponedeljek, 19. december 2011

Stilski spodrsljaji z ljubljanskih ulic

Tokrat bom z vami delila tri spodrsljaje z ljubljanskih ulic. Na fotografije sem pravzaprav naletela nenamerno ob pregledovanju foto-materiala za drug članek. Posnete so bile v različnih časovnih obdobjih, pa nič za to.

(fotografija: Tina Martinec Selan)

Dama na prvi fotografiji je zelo zgovoren primer tega, česa ne smemo nositi, če imamo močnejšo postavo, še posebej močnejši spodnji del telesa. Kombinezon, za katerega sem že na več mestih trdila, da je precej zahteven (angleško bi temu rekli 'tricky') kos in da zlepa ne pristaja skoraj nobeni ženski, na zgornji dami nelaskavo poudari hruškasto obliko njene postave ter pritegne pogled na močnejša stegna, boke in zadnjico. Tudi športne sandale z ravnim podplatom, sicer nenavaden model zanimive barve, niso najboljša izbira, saj v kombinaciji z dolžino hlač 7/8 poudarijo močnejše gležnje in niti malo ne podaljšajo ali zožijo njene postave.

(fotografija: Tina Martinec Selan)

Dama z druge fotografije je izbrala outfit z več kosi oblačil v vpadljivem t. i. burberry vzorcu. Zelo lepo lahko poživi sicer dolgočasen outfit in pristaja k črnim, bež, rjavim, rdečim oblačilom pa tudi k džinsu. Vzorec, ki je sicer postal klasika modne hiše Burberry, je simbol visoke mode in luksuza, a zgornja fotografija lepo ponazarja, da je lahko včasih tudi dobrega preveč; v tem primeru 'overdose' tega vzorca doseže ravno nasproten, cenen učinek. Kako drugače bi izpadel njen outfit, če bi izbrala le en kos oblačila (krilo ali škornje ali torbico) v tem vzorcu.

(fotografija: Tina Martinec Selan)

Se spomnite članka o kratkih hlačah? Gospodična z zgornje fotografije je naredila velik spodrsljaj, saj je kljub dejstvu, da ni zelo visoka ter ima dolg trup in krajše noge, oblekla kratke hlače iz džinsa čez legice, zraven pa obula športne superge ter oblekla krajšo puhovko. Upam si trditi, da bi bila videti neskončno bolje v kombinaciji legic s krilom ali obleko nad koleni ali pa seveda v kavbojkah ali hlačah primernega modela za njeno postavo.

4 komentarji:

  1. Kot rečeno je opaziti, da se v prestolnici ženske veliko bolj urejajo, po drugi strani pa znajo lepo pretiravati, kot si pokazala na drugi fotografiji. Na periferiji bi prav tako našla marsikaj, kot sem nedavno videla sama: zapestnico okrog gležnja nad 100 denskimi črnimi nogavicami (in to v teatru).

    OdgovoriIzbriši
  2. velikokrat pomislim, da marsikomu ni pomembno, kako je oblečen, predvsem pa ne, da je oblečen skladno s postavo. kot komu drugemu ni mar za politiko. ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Petra, zlata zapestnica čez črne žabe je gotovo nekaj, kar bi sodilo v tako rubriko ;).
    Katarina, se strinjam. marsikomu ni pomembno, žal, ljudje se ne zavedajo, kako vizualna bitja smo in kako je zunanja podoba pravzaprav pomembna. tukaj stopi 'na sceno' svetovalec za celostno podobo ;).

    OdgovoriIzbriši
  4. Predvsem pa večini ni mar, kako je videti POD obleko in, še huje, pod KOŽO ...

    OdgovoriIzbriši