ponedeljek, 12. december 2011

OOTD objava: bele žabe

Leto dni nazaj sem na eni svojih 'must-read' modnih strani, Sartorialistu, videla outfit z belimi žabami, ki mi je nemudoma dal misliti. Bele žabe so namreč izredno problematične s stališča tega, komu sploh pristajajo (le zelo vitkim nogam in gležnjem), poleg tega jih je težko kombinirati, večina izmed nas pa jih po navadi pospravi v napol osovraženi predal svoje modne zavesti, ker nas spominjajo na bele rebraste žabe iz našega ranega otroštva.
Minilo je eno leto, vendar outfita z belimi žabami nisem pozabila. Morale pa so se ujeti tudi nekatere druge okoliščine, da sem ga lahko zadovoljivo izpeljala tudi sama (z nosečniškim trebuhom in tistimi nekaj kilogrami viška belih žab nisem želela tvegati; prav tako so me pravi čevlji za zraven čakali šele letos ;)). Kot nadaljnji navdih svojega včerajšnjega outfita naj navedem tudi nekaj outfitov, videnih zadnje mesece pri moji drugi najljubši modni blogerki Garance Doré – gre za kombinacijo širšega krila do kolen in krajšega volnenega puloverja z dolgimi rokavi. Takih je v moji omari zelo malo, ker sem bolj tiste vrste punca, ki pada na jopice, zato pa sem ga ukradla iz moževe omare, kjer je že nekaj sezon nesrečen in popolnoma nenošen ždel tale sivček, ki sem ga takoj z veseljem posvojila.
V svojih outfitih si rada zastavljam določene izzive, kar se tiče barvnih kombinacij, kombinacij različnih tekstur, kosov z različnimi 'vzdušji' in tako kar na sebi preizkušam in presegam določena pravila kombiniranja. Prav zato sem v spodnji outfit
vpletla še zgodbo sive in rjave barvne kombinacije (ki sicer sodi k rušenju mitov), šele naknadno pa sem opazila še lekcijo iz poigravanja dolžine krila pod plaščem (še ena neobdelana, a zelo aktualna tematika za poglavje Rušimo mite).

(fotografija: Tina Martinec Selan; žabe Calzedonia, čevlji Bronx, plašč Marella, torba Mandarina Duck, loop šal Marella, rokavice Promod)

(fotografija: Tina Martinec Selan; žabe Calzedonia, čevlji Bronx, krilo Max&Co, pulover Zara Man, broška vintage)


4 komentarji:

  1. "Lajkam" na muč... vse tipi topi, plašček mi je pa sploh uauuu. Kdo bi si mislil, da bele žabe pašejo tudi deklicam +5 let ;-).

    OdgovoriIzbriši
  2. Preden sem prebrala tvoj članek sem bila ravno na tem, da si jih kupim in sedaj si me dokončno prepričala :) Jaz jih bom sicer malo zakamuflirala pod škornje, ampak vsaj kolena bodo bela :-D

    OdgovoriIzbriši
  3. Sploh so kul bele žabe, ki imajo vzorec. Meni je všeč tudi tak ala pleten vzorec. Smo za tisto moraš imeti pa res suhe nogice. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. super mami, deklicam po srcu paše marsikaj, kajne ;). sploh če si prava 'a girl's girl' kot jaz. plašček je star 2 leti in sem ga po nakupu dala malenkost prilagoditi k šivilji.
    Tinkara, le pogumno! tudi bela kolena dodajo kanček nepričakovanosti k outfitu :).
    Madam, se strinjam, tudi meni so bele žabe s teksturo/vzorcem lepše kot popolnoma gladke - te moje imajo vzorček, kot upam, da se vidi na tretji fotki. naj dodam še to, da gre za mlečno bel in ne snežno bel odtenek, ta bi namreč znal biti problematičen, ker bi na nogah potegnil na modrikasto, kar pa bi lahko dajalo nelaskav 'mrliški' videz nogam.

    OdgovoriIzbriši