petek, 4. november 2011

Trend: zvezdice

Oni dan sem na spletu pregledovala fotografije kolekcij jesen/zima 2011/12, ko sem naletela na kolekcijo Dolce & Gabbana. Skozi celotno kolekcijo se vleče rdeča nit belih zvezdic na črni podlagi. Nekaj kreacij je tudi popolnoma svetlečih – zvezdaste obleke v zlatih in srebrnih bleščicah sem že nekajkrat videla na zvezdnicah – najpogosteje na Beyonce –, ki so tudi sicer z veseljem pograbile Dolce & Gabbana 'zvezdasti' trend in ga to sezono pogosto nosijo.

(kolekcija Dolce & Gabbana f/w 11/12; fotografije: style.com)

Vzorec sam po sebi je po svoji naravi razigran in ima lahko malce cirkuški pridih, lahko pa je tudi dobrodošla alternativa pikam, ki so letos tako modne. Enako kot pri pikah mi je všeč, če se zvezdast vzorec kombinira na drugačen vzorec v podobnih ali enakih tonih, npr. na črte.
Lahko si predstavljate moje zadovoljstvo, ko sem med brskanjem po predalu z nogavicami in žabami zadnjič našla črne žabe s srebrnimi zvezdicami, ki sem jih kupila lansko jesen v Calzedonii. Zadnje čase mi je že dolgo znano 'recesijsko' načelo Shop your closet! postalo zelo všeč. Že nekajkrat se je namreč izkazalo, da za nekatere kose v svoji omari pravzaprav sploh ne vem, da jih imam (zveni znano?), najdeni kosi pa so me rešili pred morebitnim nakupom trenda ali dveh, v katerega se zato ne bom podala. 'Zvezdaste' žabe namreč povsem zadostujejo moji potrebi po tem, da bi tudi sama imela nekaj v tem modnem vzorcu, zaradi njihove versatilnosti pa jih lahko kombiniram na različne outfite.

(fotografija: Tina Martinec Selan; outfit: usnjena jakna iBlues, krilo Pennyblack, loop šal Marella, žabe Calzedonia, boots Lost Paradise)

5 komentarjev:

  1. Love your boots, leather jacket... ma vse mi je všeč in super nosiš. Pa prav dobro zgledaš, glede na to da si bila še pred kratkim nosečka (btw tud naš "tamlajši" je letnik 2011 ;-)). Grem še jaz shoppingirat v svojo omaro, se mi zdi, da se tudi meni valjajo neznano kje ene žabe z zvezdicami :-).

    OdgovoriIzbriši
  2. hvala super mami!! kater letnik je pa vaš tastarejši? naš 08.
    ja, včasih se kar najde kaj v lastni omari ;). pravzaprav sem ugotovila, da če bi svoje kose razpostavila po kakšni trgovini in opremila z vsem, kot da so novi, bi si večino zelo želela imeti doma. fajn filing.

    OdgovoriIzbriši
  3. Naš tastarejši je malo starejši, letnik 2007. Nikoli si nisem mislila, da bom živela s tremi moškimi :-). Meni se zdi to sezono že fajn to, da lahko oblečem kakšen kos iz svoje omare, ki je lansko leto sameval v omari, saj ga zaradi nosečnosti pač nisem mogla obleči ali zapeti. Se mi zdi, da imam čisto novo garderobo, čar je le v v vedno novi kombinaciji le-te ;-). No seveda se novim kosom ne morem upreti in vedno dokupujem znova in znova :-). Čeprav sedaj od kar sem mama še raje nakupujem za svoja fantiča :-).

    OdgovoriIzbriši
  4. Zvezdice so res simpatične, sicer meni ne tako kot pike ali črte;), ampak so pa ljubka popestritev...
    p.s.: M. ima pa rdeče žabice na srebrne zvezdice:-)

    OdgovoriIzbriši
  5. super mami, znani občutki :).
    Andreja, tudi meni so črte ljubše (najljubše od geometrijskih vzorcev), tele žabe bodo pa 'za piko zbit', kot rečemo v lj ;).

    OdgovoriIzbriši