torek, 8. november 2011

Črn lak za nohte - da ali ne?

Garance Doré je nedolgo nazaj objavila zanimiv vnos v svoj blog, in sicer razglablja o črnem laku za nohte. Tudi sama sem že večkrat razmišljala o tem. Kot je zdaj najbrž že vsem bralkam in bralcem bloga jasno, je poleg rdeče šminke moj 'signature' look tudi obvezen lak za nohte, kjer si resnično ne postavljam nobenih barvnih omejitev. Leta nazaj sem prisegala na kožne odtenke ter celotno paleto rdeče, zadnja leta pa sem se nekako naveličala teh omejitev in na nohtih resnično nosim tako rekoč vse. V olajševalno okoliščino mi je zagotovo to, da imam sicer precej klasičen videz in stil, zato nohti niso le ena izmed (preveč) odštekanih stvari na meni, ampak le pika na i, odštekan dodatek k sicer resnemu in urejenemu videzu.

(fotografija: Tina Martinec Selan)

Kakorkoli že, če se je treba opredeliti glede črnega laka za nohte, moram priznati, da je to zame 'ne'. Da ne bo pomote, zelo so mi všeč temni laki za nohte in jih imam v svoji zbirki precej. Vendar popolnoma črn lak za nohte zame nosi sporočilo gotskega, pankovskega, uporniškega (kar v takem stilu seveda ni slabost), zaradi česar so mi ljubši laki, ki so tej barvi zelo blizu, niso pa popolnoma črni. Tako že mesece zelo rada nosim lak, ki je od daleč videti črn, vendar je v resnici zelo zelo temno moder z grafitno sivim podtonom in popolnoma drobnim shimrom (OPI Light my sapphire). Prekrasni so mi tudi drugi skoraj črni laki za nohte, od popolnoma temno vijoličastih, temno rdečih, temno petrolejskih, temno sivih do celo črnih s srebrnim ali zlatim shimmrom. Vendar mora za moj okus lak, kljub svoji – še tako odštekani – barvi vseeno vsebovati nekaj damskega, nekaj 'več', da se mi zdi sprejemljiv za ženske roke.

(fotografija: Tina Martinec Selan)

8 komentarjev:

  1. Delim mnenje s teboj... temnejši kot je, bolj mi je všeč, le čisto črn - navaden, ne sme biti, mora imeti tisto "nekaj več".

    OdgovoriIzbriši
  2. jaz imam od vseh najraj prav črn lak.

    OdgovoriIzbriši
  3. Se strinjam, črna "with a twist" res doda na vrednosti v primerjavi s plain črno.

    OdgovoriIzbriši
  4. vidim, da so mnenja deljena ;). sicer pa je Živa lepo povzela, kar sem tudi sama razložila v članku.

    OdgovoriIzbriši
  5. jaz nosim vse, razen rdečih, roza, oranžnih, rjavih ipd. tudi črnega :) nimam nič proti pankovskemu ali gotskemu tudi v mojih letih, sploh pa v tako majhnih količinah ;)
    res pa nisem za črno šminko, nikoli mi ni bila všeč.

    OdgovoriIzbriši
  6. joj, do črnega še sploh nisem prišla :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Črn lak je meni osebno najlepši lak na ženski katerekoli starosti :)

    OdgovoriIzbriši