torek, 18. oktober 2011

Članek na portalu e-tajnica

Vabim vse bralke in bralce, da si preberejo moj članek, ki je bil nedavno objavljen na slovenskem poslovnem portalu eTajnica. (Obvestilo, da se članka na povezavi ne vidi, če nisi član portala e-tajnica, sem dobila šele pred kratkim, zato se opravičujem vsem, ki so ga želeli prebrati na linku, a tega niso mogli storiti.)

Osnovni kosi v garderobi vsake poslovne ženske

Vsaka poslovna ženska, od katere delovno mesto zahteva poslovni kodeks oblačenja, potrebuje v svoji omari nekaj osnovnih kosov oblačil. Ti kosi tvorijo t. i. 'bazo' njene omare; so temelj, na katerem lahko z drugačnimi modnimi dodatki in v odvisnosti od letnega časa gradimo vsakič drugačno, a vedno okusno oblečeno zgodbo. Kateri so ti osnovni kosi, ki jih vaša garderoba preprosto mora imeti?

1. Ravno rezano krilo
Ravno rezano krilo do kolen v eni izmed osnovnih barv (črna, temno modra, siva, rjava ali karamelna) je osnova vsake poslovne ženske garderobe. Nosite ga lahko k bluza,, jopicam, lepšim majicam, suknjičem. Če želite modnejšo varianto, izberite takega z visokim pasom.

2. Suknjič
Suknjič je, odvisno od vašega siceršnjega sloga, lahko popolnoma minimalističen, lepo teliran in z enorednim zapenjanjem, lahko pa bolj ženstven, z nagubanim detajlom na ovratniku, s posebnimi gumbi ... Če se vam zdi suknjič sam po sebi preveč strukturiran in trd, si omislite jopico, ki bo imela lastnosti suknjiča – torej ovratnik, gumbe, teliranost – a se bo vseeno mehkeje prilegla ob telesu.

B Bluza
Najbolj klasična in najbolj uporabna različica bluze je zagotovo navadna bela srajca z gumbi in ovratnikom. Belo srajco lahko nosimo na sto načinov in v nešteto možnih kombinacijah. Za bolj ženstven vtis lahko izberete mehkejši material, npr. svilo ali viskozo, bluza pa se lahko pod vratom zaveže v pentljo ali ima nabrane rokave ... Če se v beli barvi ne počutite dobro, izberite barvo smetane ali bele kave.

4 Salonarji s peto
S klasičnimi črnimi salonarji pač ne morete zgrešiti, pa naj gre za poslovni sestanek ali večerno neformalno druženje ob dobri večerji in kozarcu vina. Pravi model salonarjev lahko nosite tako na krila kot hlače in jih lahko obujete ne glede na letni čas. Peta naj bo tako visoka, da boste v njej še udobno in samozavestno hodile.

5 Plašč
Odlično krojen, kakovosten plašč iz volnene mešanice bo kos, ki ga boste nosile vsaj pet mesecev na leto. Izberite klasičen model z dolžino do kolen, ki ga boste lahko kombinirale na hlače, krila, obleke, suknjiče ... Ker črn plašč lahko deluje nekoliko preveč težko in uniformirano, namesto črne razmislite o temno sivi, temno modri ali karamelni barvi.

6. Usnjena torba
Torba je kos, s katerim si lahko privoščimo malce več – tudi klasičen in strog outfit, ki je sestavljen iz enobarvnega kostima, bluze ter salonarjev, bo popolnoma drugače zaživel ob kakovostni torbi, če bo ta pritegnila pogled s svojo zanimivo barvo (lepo se obnesejo draguljaste barve, kot so smaragdna, rubinasta, temno vijoličasta) ali kakšnim drugim posebnim poudarkom. Naj bo dovolj velika, da boste vanjo spravile tudi mapo velikosti A4.

Ni komentarjev:

Objavite komentar