četrtek, 14. julij 2011

Kako kombinirati petrolejno?

Pred kratkim sva se z mamo sprehodili med razprodajnimi policami. Imeli sva srečo in našla je prekrasno Kenzo krilo petrolejne barve za pravi drobiž. Ker je to njen prvi kos oblačila v tej barvi, me je takoj povprašala, na katere barve naj ga kombinira. Vprašanje se mi je zdelo zanimivo tudi za objavo v tem blogu.

(fotografija: Tina Martinec Selan)

Mama je glede koloristike pravi jesenski tip, ima topel podton kože, oči in las. Zgornje krilo v toplem odtenku petrolejne ji zares lepo pristaja. Kar se tiče barvnih kombinacij, sem prav pri petrolejni barvi mnenja, da moramo navdih poiskati v naravi, natančneje v barvah pavjega perja. Prav tam lahko vidimo, kako lepo pašejo skupaj različni odtenki modrikaste, zelenkaste, rjavkaste, pa vse tja do temnejših barv. Tako pri kombiniranju petrolejne mama ne bo mogla zgrešiti, če jo bo nosila skupaj s čokoladno ali kavno rjavo, temno vijolično ali melancanasto, črno in temno modro, pa tudi z olivno, zlatkasto zelenkasto in na malenkost svetlejši ali temnejši odtenek petrolejne, le da bodo vse naštete barve imele topel podton.

(fotografija: Tina Martinec Selan)

Kar se tiče dodatkov, petrolejna s toplim podtonom zelo lepo pristaja na enake barve čevljev in torbic, ki sem jih omenila že zgoraj, za malce bolj razkošen in dekadenten videz pa tudi na usnje s kovinsko zlatim sijajem. Dodatki in nakit se lahko vrtijo tudi okrog petrolejne teme, pri čemer je treba paziti, da se same barve ne predozira oz. z njo ne pretirava.

(fotografija: Tina Martinec Selan)

2 komentarja:

  1. Meni pa je všeč na ciklamno...

    OdgovoriIzbriši
  2. no, na ciklamno pa je zadeva malce bolj 'divja' ;) vsekakor lahko paše tudi na ciklamno, vendar sem se v zgornji objavi osredotočila na malce bolj umirjene barve ter še zlati na toplo koloristiko, kar moja mama tudi je. se pa strinjam, v primeru hladne koloristike so lepe kombinacije petrolejne s ciklamno, hladno vijolično, smaragdno zeleno, limonasto rumeno ter kar se tiče kovin, s srebrno.

    OdgovoriIzbriši