sobota, 14. julij 2012

Bodite lepe tudi med športnimi aktivnostmi!



(foto: www.cmb.co.uk)

Ko govorimo o športu in športnih oblačilih, poznam pri ženskah dve skrajnosti (in skoraj nobene stopnje vmes): nekatere z velikim veseljem kupujejo športna oblačila ter obutev, druge – in zdi se, da je teh več – pa se zgrozijo že ob sami misli na to, da potrebujejo nove superge, pohodne čevlje, legice za tek ali kapo s ščitnikom. Priznajmo si – športanje je nadvse koristna in potrebna stvar, ki jo vsaj občasno, npr. v dopustniških dneh, izvajamo vsi. Pa vendar je za nekatere med nami, ki smo rade urejene na vsakem koraku, šport lahko prava muka, saj se zdi, da se ne da urediti tako, da bi bile videti vsaj približno 'sprejemljivo'. Med  športom ali tik po njem imamo prepoteno kožo, ki se sveti, lase, ki se nam lepijo na čelo in obraz, zardela lica ter smo zadihane. Ponavadi smo med športanjem brez ličil, kar dodatno vpliva na manjšo samozavest; če pa smo že minimalno naličene, se ličila v vročini in potu ponavadi kar raztopijo ter nelaskavo razmažejo v kolobar pod očmi. To so pač trenutki, ki za naš videz niso najbolj laskavi; pa tudi športna oblačila in superge zaradi oprijetih krojev in neženstvenega videza nam lahko ne dajejo tistega občutka samozavesti, kot ga imamo, če se lepo uredimo za službo ali prosti čas.

Zato je še toliko bolj pomembno, da tudi pri športnih oblačilih poleg vidika praktičnosti in udobja vsekakor upoštevamo tudi obliko svoje postave ter nosimo barve, ki so skladne z našo obarvanostjo. Če si predstavljamo tekačico, ki je oblečena v raztegnjeno trenirko ter prevelik fantov t-shirt ali pa na drugi strani isto tekačico v legicah zanjo laskave dolžine ter topu v barvi iz njene barvne palete, lahko z gotovostjo trdimo, da se bo oblečena v športna oblačila, ki ji bodo laskala, tudi sama bolje počutila ter bo zato bolj samozavestna pri športu kot tudi v družbi ostalih so-športnikov, s katerimi se bo družila. Enako velja za druge podobne priložnosti: piknike v naravi, športna tekmovanja, navijaške priložnosti, morda pa gre kdo med vami celo na letošnje OI v London. Poskrbite za to, da boste oblečeni v zase prave odtenke, pa boste kljub zadihanosti, kapljicam potu ter rdečim ličkom v pravih barvah videti povsem drugače.

V splošnem velja, da kombiniramo nevtralne odtenke športnih oblačil z bolj živahnimi barvami, ki nam dajo energijo ter so opazna zaradi svojih barv. Tudi tukaj – kot pri ostalih oblačilih – velja, da črna ne pristaja vsem enako, zato si lahko z njo naredite kaj slabo uslugo. Nasprotno pa bodo prave barve za vašo polt naredile čudeže, tudi med aktivnostjo v naravi ali telovadnici.
Kar se tiče krojev, pri zgornjih delih pazite na obliko majice ali topa. Tiste, ki vas je zgoraj nekoliko več, se nikar ne trudite z mikro topi na tanke naramnice; večje prsi zahtevajo zelo dober športni nedrček ter ustrezen izrez majice; močne roke pa pravo dolžino (kratkih) rokavov. Tiste z močnejšimi nogami se izognite dolžinam trenirk, legic ali športnih hlač, ki se končajo sredi meč; izberite bodisi hlače do kolen ali dolge hlače/legice. Svetli spodnji deli  optično povečajo in razširijo močnejšo zadnjico in stegna, temnejši pa so bolj nevtralni, zato pritegnejo manj nezaželjenih pogledov.

Ni komentarjev:

Objavite komentar