torek, 30. oktober 2012

Oktobrska PL-preobrazba: gospa Anita

Anita, ki smo jo z ekipo Planeta Lepote preobrazili v tem mesecu, se zaveda moči pozitivnega mišljenja in vizualizacije. Po lanski izgubi službe se je letos podala na samostojno podjetniško pot, v začetku leta pa je na plakat, kamor lepi svoje želje in cilje, zapisala tudi 'stilska preobrazba'. Res je nanjo čakala nekaj mesecev, a na koncu se ji je želja vseeno izpolnila oz. smo ji jo izpolnili mi ;). 



Anita je (kot verjetno kar večina žensk današnjega časa) stalno zelo zaposlena, kadar ne zaradi službenih obveznosti, pa zaradi svojih petletnih dvojčkov. Povedala mi je, da se ji zdi, da pač ni ena tistih, ki se rodijo z občutkom za slog in za oblačenje, zato se je odločila poiskati strokovno pomoč. Anita je čedna gospa v letih, ko se lahko pojavi kakšna nezaželena maščobna blazinica tu in tam, zato je toliko bolj pomembno, kakšen kroj oblačil izbere. Enako velja za barve, ki jih nosi, saj prava izbira barv prinese zdrav in svež videz, samozavest ter poslovno prepričljivost. 





Po tem, ko sta za njeno frizuro poskrbeli Jelena in Urška iz Mič Stylinga v Kristalni palači, za make-up pa Aleksandra Bončina, sem jo v roke vzela še sama in ji s tremi različnimi outfiti pokazala, kako dobro je videti v pravih oblačilih. 


Pri izbiri oblačil sem poleg pravih odtenkov za njen barvni tip pazila tudi na to, da sem zakrila trebušček in nekoliko močnejši zgornji del, uravnotežila spodnji in zgornji del telesa, subtilno definirala silhueto z mehkimi, prefinjenimi materiali ter optično podaljšala noge. 

Prvi outfit (krilo Marella, bluza Apriori, čevlji Calpierre, torba Marella, uhani Dorothy Perkins) prikazuje sproščeno poslovno oblačenje (Anitina služba ne zahteva formalnega kodeksa oblačenja) in sicer krilo, bluzo, suknjič, zaprte salonarje ter usnjeno torbo. Modeli oblačil so izbrani z mislijo na Anitino postavo, saj rahlo drapirano krilo zakrije morebiten trebušček in je primerne dolžine za njene noge, izrez bluze pa laska njenemu zgornjemu delu telesa. Umirjene, nevtralne in elegantne barve niso problematične tudi za kombinacije z drugimi kosi oblačil.



Drugi outfit (obleka Apriori, čevlji Calpierre, torba Liu Jo, ogrlica Wallis) je obleka, za katero je Anita najprej rekla, da ji nikakor ni všeč. Pa vendar je model fantastičen za njeno postavo – izrez na V podaljša in zoža zgornji del telesa; detajl na trebuhu zakrije trebušček, rahlo definiran pas oblikuje lepo silhueto, krilo pa se konča na najožjem delu Anitinih nog, zaradi česar so noge videti vitke in lepo oblikovane. Barve obleke so fantastične ob Anitini barvi polti, oči in las, 'nude' salonarji pa podaljšajo noge in so brezčasni. Torba temne petrolejske barve je malce drugačna, a hkrati še vedno nevtralna tudi za drugačne barvne kombinacije. Ogrlica čudovito barvno dopolni celoten stajling.





Tretji outfit (hlače Pennyblack, majica Marella, jopa Marella, čevlji Tommy Hilfiger, broška Dorothy Perkins) je bolj šik verzija obveznih 'kavbojk in majice', ki predstavljajo uniformo za Anito, kadar teka za svojima kratkohlačnikoma. Kombinacija ozkih hlač (nekakšen križanec med jahalnimi hlačami in legicami) in daljše jopice je bistveno bolj laskava za Anitino postavo od kavbojk in zgornjih delov, ki bi se končali okrog pasu ali bokov - ravno tam, kjer se morda skriva kakšen gram preveč. Robustni čevlji na vezalke prenesejo tudi pesek na otroškem igrišču ali sprehod po Pohorju; broška doda zanimivo piko na i, polaska barvi Anitinih oči in celotnemu outfitu doda dodatni karakter. 




Anita je najprej rekla, da sama teh oblačil ne bi nikoli pogledala v trgovini, kaj šele izbrala, a na koncu je priznala, da si je v izbranih oblačilih zelo všeč, kar ponovno dokazuje, da nas mora včasih videti izkušeno oko strokovnjaka, s katerim skupaj oblikujemo slog, primeren za naš videz in način življenja. Z Anitinimi besedami: »Še enkrat se Vam najlepše zahvaljujem za ves trud in številne koristne nasvete, ki jih bom s pridom uporabila. Zanimivo je, kako te ljudje vidijo čisto drugače, kot se vidiš sam…in obleka, ki si je sama ne bi nikoli izbrala, pa mi je na koncu super pristajala. ;O) Resnično sem zelo vesela, da se mi je uresničila dolgoletna želja in letošnji cilj. Vedno bolj verjamem v moč ciljev in pozitivne naravnanosti.«




Vse fotografije: Sanja Martinec.
Daljši članek o celotni preobrazbi preberite tukaj

Ni komentarjev:

Objavite komentar