četrtek, 30. junij 2016

Bela čipka – najboljša stvar tega poletja!

Ni bolj poletnega kosa, ki kar kriči svežino, kot je bela čipka. In letos je oblačil in dodatkov iz bele čipke povsod res ogromno. Skoraj zagotovo ob beli čipki vsi najprej pomislimo na poročne obleke, na romantiko, pridih hipi časov in mlade deklice, ki nabirajo poljsko cvetje na poletnem travniku. Vendar kosi iz bele čipke niso nujno 'boho', romantični in le za ženske, ki imajo izrazito ženstven slog oblačenja. Ravno nasprotno, videvam ogromno kosov, ki čipko kombinirajo le kot detajl – recimo obrobo na spodnjem delu bluze, del rokavov in podobno – in so kot taki zelo primerni tudi za bolj minimalističen okus, saj z njimi lahko ustvarjamo bolj geometrične in službene outfite. 

(foto: maxandco.com)

Čipka je pravzaprav zelo versatilna, saj lahko izberemo v celoti čipkast bel top in ga nosimo na kavbojke (dolge ali kratke), dolgo krilo ali hlače na zvonec. V tem se boste prepoznale tiste, ki ste nagnjene k boemskemu, hipi slogu. 

(foto: promod.com)

(foto: soliver.com)

(foto: zara.com)

Če pa izberemo geometrijsko belo čipko in minimalistično rezano bluzo ali obleko, potem lahko tak kos vključimo v službeno garderobo in z njim omehčamo strogost temnega 'pencil' krila ali črnega suknjiča. 

(Escada, foto: neimanmarcus.com) 

(foto: marella.com)

Za tiste, ki ljubijo nenavadne kose ali teksture na neobičajnih mestih, se najdejo tudi bele čipkaste hlače ali espadrile. 

(foto: pennyblack.com)

(foto: selfridges.com)

Za posebno priložnost, recimo da ste povabljeni na elegantno poroko, pa takle čipkast plašček zagotovo ne bo ostal neopažen in požele boste veliko občudovanja. 

(Ralph Lauren, foto: lyst.com)

Bela čipka ima res 'easy, breezy' poletno vibracijo, zato je vredno razmisliti, ali si ne bi z njo popestrili poletne garderobe. Je kdo rekel »razprodaje« ... ;)?

četrtek, 23. junij 2016

VIDEO: Dobra samopodoba


Roke gor vsi, ki bi zase rekli, da imate dobro samopodobo!  Veliko rok v zraku? Super!

Če imate dobro samopodobo, bi radi vedeli, kako se to kaže, ali pa bi jo radi izboljšali ─ v vsakem primeru priporočam ogled VIDEA, ki sem ga pripravila na temo DOBRE SAMOPODOBE ;).
Video se seveda nahaja tudi na mojem Odglavedopet youtube kanalu, kliknite na spodnji link!
Pravijo: "sharing is caring!" oziroma jaz bom kar po slovensko: hvala, ker delite tole objavo <3!



petek, 17. junij 2016

Vprašanje bralke: Samoporjavitveni izdelki - kako, kateri, ...?

Živjo, Tina! Na tvojem blogu/fb sem zasledila, da uporabljaš kremo za samoporjavitev. Prej sem vedno mislila, da je edina možnost pri uporabi teh krem, da dobiš kožo oranžne barve. Pa izgleda ni tako. :D Katero od teh krem priporočaš oz. s katero si ti zadovoljna? :)
Eva


Živjo Eva, hvala za vprašanje. Ker se mi zdi pri samoporjavitvenih sredstvih tehnika nanosa zelo pomembna, bom najprej napisala nekaj o tem. Jaz uporabljam samoporjavitveno kremo izključno za noge in sicer da so vsaj malo manj bele/modrikaste ;). Opažam tudi, da se drobne nepravilnosti (recimo popokane kapilare, teh imam veliko, in podobno) manj opazijo. Do določene mere je barva, ki jo dobi koža po uporabi samoporjavitvenega sredstva, vedno malenkost rumenkasta. Ampak če si previdna z nanosom, potem nimaš kaj zgrešiti. Poznam ženske, ki samoporjavitveno kremo redno in z zadovoljstvom uporabljajo, tudi pozimi, tudi za obraz ...

Moja PRAVILA ZA UPORABO self-tannerja so:
1. nanašaš ga na depilirano kožo;
2. pred nanosom pod prho uporabiš piling, da odstraniš odmrlo kožo in da ni nikjer nobenih luskic;
3. koža naj bo popolnoma suha, preden jo namažeš s self-tannerjem;
4. okrog gležnjev, pet, prstov, kolen paziš, da se ti tam ne nabere več kreme kot drugje, kajti na teh področjih je koža že itak malo temnejša; rezultat so lahko temni madeži, ki spominjajo na umazanijo ;) ;
5. po nanosu počakaš z oblačenjem itd. vsaj 10 minut, da se samoporjavitvena krema res dobro vpije.
6. čimprej dobro umij roke, če ne želiš nekaj dni nositi rjavih 'rokavičk' ;)) ;
7. po želji lahko nanos čez nekaj ur ali naslednji dan ponoviš, s tem seveda dobiš temnejšo oziroma bolj rjavo barvo kože.

(foto: www.mode.com)

Vsaka samoporjavitvena krema se čez nekaj dni spere, zato je dobro nanos ponavljati, če želiš vzdrževati nek videz blage porjavelosti. Pravila pri uporabi samoporjavitvenega sredstva na obrazu pa so še malo bolj zahtevna, tam je treba zelo paziti na rob lasišča, nosnice, obrvi, okrog oči, ... kajti na vseh teh točkah se lahko self-tanner v večji koncentraciji nabere in to je potem videti kot grde rjave obrobe (morda lahko kdo posumi, da se premalo umivamo ;)).
Kar se tiče znamk samoporjavitvenih sredstev, sem sama precej škrta in mi je kar malo škoda odšteti veliko denarja za tak izdelek. Trenutno sem zadovoljna z Mullerjevo hišno znamko Lavozon, ki se na mojih nogah dobro obnese. Je pa ponudba tega pri različnih znamkah in v različnih cenovnih razredih res velika, obstajajo v različnih formulacijah (mleko, krema, losjon, olje, celo papirčki za samoporjavitev, nekateri izdelki vsebujejo tudi bleščice, drugi so pravzaprav samoporjavitvene kreme za sončenje s SPF-jem, ...), zato priporočam, da izbereš tistega, ki bi primeren za tvoj tip kože in seveda za področje, kjer ga želiš uporabiti.


(foto: Tina Martinec Selan/Odglavedopet)

nedelja, 12. junij 2016

Kostumografija na Improviziji 2016

Maja letos sem že drugič sodelovala kot kostumografinja pri odlični in vedno mnogo vnaprej razprodani predstavi Improvizija. Tudi tokrat je Linhartova dvorana Cankarjevega doma uživala v improvizacijah znanih slovenskih impro igralcev ter glasbenikov. Osebno mi je to delo zelo všeč, ker mi pogled iz zaodrja omogoča povsem drugačno izkušnjo, kot če bi sedela v dvorani. Predvsem je fascinantno videti količino ljudi in časa, ki je potrebnih, da se vse skupaj – navidez lahkotno – zlije v okusno in zaokroženo celoto. Delo kostumografinje pri tej predstavi pomeni vnaprej poznati izbrane glasbeno-improvizijske žanre, ki bodo uporabljeni, sodelovanje z idejnim vodjo (Juš Milčinski), scenografom in seveda igralci, ki imajo na kostumskih probah možnost, da izrazijo svoje želje oziroma pripombe glede na to, kako so si svoje točke zamislili in jih vadili. Ker gre pri Improviziji za reference na sodobno pop kulturo, je izbiranje kostumov seveda kreativno in zabavno delo, ki mi za razliko od dela z mojimi strankami omogoča, da si dam duška v homornem smislu, saj je celo zaželjeno, da so kostumi čimbolj odbiti, nemogoči in pretirani. 

Prilagam nekaj odličnih fotografij z letošnje Improvizije, vse so delo Maruše Rems.

Pred začetkom ...


Prva točka v jugo-balkan slogu (vključno z 'zlatnimi lanci', usnjeno jakno in varnostnikom ;)).


Pevka druge točke je imela roke, ki so se zdele, kot da niso njene ;) ...



Tudi celebritijem na rdeči preprogi se včasih zgodi, da se pojavijo v isti obleki (uf, boleče ...):



V naslednjo točko pa smo vključili pravi zgodovinski kostum z ustrezno lasuljo (btw, tej obliki lasulje, ki jo še vedno nosijo na nekaterih sodiščih po svetu, se reče 'footman').



Duet raperja in njegove muze smo obarvali v tematiko grških božanstev, seveda z modernim twistom (kombinacija bele 'toge' in usnjenih legic ;)):



Imeli pa smo celo Adela z balado 'Halo' ;):



Sledil je trio punc v slogu emo:




Predzadnja točka dueta opernih glasov v sivih oblekah s kravatami (saj veste, takih fantov bi bila vesela vsaka bodoča nevestina mama ;)):



In še zadnja k-pop točka, ki je bila res paša za oči:



Seveda pa sta se preoblačila tudi voditelja ...






...medtem ko sta javljalca z rdeče preproge ves večer obdržala isti outfit.


Bilo je supeeeeer in upam, da se vidimo tudi drugo leto!

torek, 7. junij 2016

Nagradna igra: Chloe zvezek s svinčnikom in 3 testerji Chloe parfumov

Kaj pravite na eno dišečo nagradno igro? Za vas imam čudovito darilo, ki je nekoliko poročno obarvano. 
Obdelali smo že poročne obleke in poročno ličenje, zelo pomemben element za nevesto na njen poročni dan pa je tudi PARFUM. Nevesta naj izbere parfum, ki jo bo vedno spominjal na njen nepozabni dan ... 


Nagrajenka tokratne nagradne igre bo prejela čudovit bel blokec Chloe s svinčnikom, poleg tega pa še 3 testerčke Chloe parfumov, ki so s svojo cvetlično svežino in prefinjenostjo več kot primerni tudi za poroko. Zato bo nagrajenka (če se letos poroči) lahko parfumčke uporabila za svoj poročni dan, lahko pa bo kakšnega tudi podarila prijateljici, sestri, znanki, ..., ki jo čaka poroka. Ali pa nič od tega, po želji.

KAJ MORATE STORITI ZA SODELOVANJE V NAGRADNI IGRI?

1. VŠEČKAJTE TOLE OBJAVO.
2. Napišite, KATERI PARFUM STE NOSILE NA SVOJI POROKI (če ste se že poročile) ali katerega BI NOSILE, če bi se poročile, ali pa samo napišite, komu bi namenile nagrado (sebi, prijateljici, sestri, ...), če bi jo zadele.

Srečno v nagradni igri, nagrajenko sporočim čez 1 teden, torej v ponedeljek, 13.6.!!!

(foto: Tina Martinec Selan/Odglavedopet)

petek, 3. junij 2016

VIDEO: Vzemite si 10 minut na dan za svojo urejenost!

Danes sem vam pripravila malo drugačen video. Naslov ima: "Vzemite si 10 mint za urejenost", v njem pa vam povem svojo izkušnjo na temo večnega problema pomanjkanja časa in kaj lahko pomeni 10 minut na dan, ki si jih vzamete zase.

Vesela bom, če video ali tole objavo čimvečkrat delite na facebooku in pošljete na mail svojim dragim prijateljicam, mamam, sestram, svakinjam, sosedam in vsem ženskam, za katere veste, da bi bile tako rade urejene, pa nekako ne pridejo to tega. Ker je res potrebno zelo malo, dobimo pa veliko ...

Za ogled videa kliknite na spodnjo povezavo:

https://youtu.be/PXuUVlm_dSA


(foto: Tina Martinec Selan/Odglavedopet)